Digidexo.com

Hva er symptomene på en Pre-Stroke?

En pre-takts er faktisk en mini-slag, også kalt en forbigående iskemisk anfall eller TIA. Det er svært alvorlig, og bør behandles som sådan, så ofte det er en forhåndsvisning av mer alvorlige slag som kommer.

Betydning

En pre-takts oppstår når, for en kort tidsperiode, er det en mangel på blodstrøm til en seksjon av hjernen. Personen utvikler symptomer på nedsatt hjernefunksjon. Personen kan ha problemer med å snakke eller bevege armen eller beinet på den ene siden av kroppen.

Time Frame

Den pre-takts kan vare noen minutter eller et par timer, men symptomene er vanligvis borte før utløpet av 24 timer.

Symptomer

Symptomene begynner hurtig variere avhengig av den delen av hjernen påvirket. En pre-takts rammer oftest områder av hjernen som styrer arm eller ben bevegelse, evnen til å snakke, og evnen til å forstå talte ord. Det kan være svimmelhet eller tåkesyn.

Forskjellen mellom Pre-Stroke og Stroke

Både pre-takts og slag har de samme symptomer og de samme virkninger på kroppen med det unntak at en pre-takts er vanligvis over i løpet av 24 timer, mens et slag er mye lengre sikt, og kan ha varig effekt.

Forebygging / løsning

Hvis du har hatt en pre-takter, er det best å se en lege, selv om episoden varte bare noen få minutter. Pre-slagpasienter står overfor en økt risiko for et fullt slag.