Digidexo.com

Hva slags mat Lavere Kolesterol?

Hva slags mat Lavere Kolesterol?


Kolesterolnivået ditt er en viktig faktor i din generelle helse og velvære. Mens høyt kolesterol kan noen ganger være et resultat av arvelighet, kan det også være et resultat av dårlige matvaner. Og, selv om du er forbannet med dårlige gener, det er matvarer du kan spise som å senke kolesterolnivået. Følgende er en liste over matvarer som hjelper senke kolesterolnivået ditt.

Nøtter

Mange dieters holde seg borte fra nøtter fordi de ofte er høy i kalorier, men ikke la det hindre deg fra å spise dem. De er høy i kalorier fordi de er høye i flerumettede fettsyrer, som fremmer sunne blodkar. Begrens mutter inntaket til ca 2 oz. en dag og unngå nøtter som er saltet. Rå nøtter som valnøtter, cashewnøtter, pistasjenøtter og paranøtter er gode valg.

Olive Oil

Olivenolje er en stor matkilde fordi det senker det dårlige kolesterolet (LDL), og samtidig heve gode kolesterolet (HDL). Virkningene av olivenolje økes ved bruk av olivenolje, en type av olje som er langt mindre bearbeidet og som et resultat, mer ren. Du kan finne olivenolje i noen supermarked, og det er ganske billig. Inkludere det i dietten din ved å bruke den til å Surr grønnsakene, bland det med eddik for å lage salat dressing eller erstatte den for smør eller andre typer oljer. Du bør spise minst 2 ss. olivenolje hver dag.

Fisk og fiskeolje

Fet fisk er høy i omega-3 fettsyrer og kan betydelig redusere dårlige kolesterolet. Omega-3 senker også blodtrykket og reduserer risikoen for blodpropp. De beste typer fisk å konsumere hvis målet ditt er å senke kolesterol er albacore tunfisk, laks, sild og sardiner. Fisken beholder de fleste av sine næringsstoffer når det er bakt eller grillet. Hvis du ikke er en fan av sjømat, erstatte fiskeolje kosttilskudd, som er tilgjengelig på de fleste apotek og helse markeder.

Havre

Havre er høy i løselig fiber, noe som drastisk reduserer nivåene av dårlig kolesterol i blodet. Løselig fiber hovedsak griper kolesterol og excretes det fra kroppen via fordøyelseskanalen. Så lite som 1/2 kopp havre pr dag vil ha en innvirkning på din høye kolesterolverdier og kan redusere kolesterolet dersom du følge dietten. Du kan få din daglige havre inntak fra økologisk havregryn og mange typer brød.

Hvitløk

Du kan bli overrasket over å høre at hvitløk har vært brukt for sine medisinske formål mye lenger enn det har vært brukt som smakstilsetning formål. Effektiviteten av hvitløk avhenger mye på hvordan hvitløk er forberedt, så for maksimal helsefordeler, spiser hvitløk når det er enten rå eller bare litt kokt. Dens kolesterolsenkende egenskaper fortsatt eksisterer når kokt, men det er mer effektivt når ukokt.