Digidexo.com

GERD dietter for barn

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er en sykdom som kjennetegnes av en vedvarende reflux av syre i spiserøret. Refluks oppstår når den nedre spiserørlukkemuskel, som er en muskel-ventil ved enden av spiserøret som tillater mat til å passere inn i magen og gass å unnslippe fra magen, enten åpner for ofte eller ikke lukkes helt. GERD hos barn kan føre til problemer som tannråte, underernæring, esophageal sår og betennelser. Symptomer på GERD hos barn kan omfatte oppkast og luftveisproblemer som bronkitt, kronisk hoste og lungebetennelse.

Matvarer som kan forbedre GERD symptomer hos barn

Spise høy-fiber matvarer kan hjelpe på fordøyelsen og kan bidra til å lindre GERD symptomer. Barn med GERD bør spise rikelig med hele korn, grønnsaker og frukt (unngå sitrusfrukter). Dessuten kan inntak av fisk, som inneholder omega-3 fettsyrer, hjelpe. Omega-3 fettsyrer hjelp kontroll inflammasjon i kroppen.

Matvarer som kan gjøre GERD Worse

Noen matvarer som kan gjøre GERD verre er fet mat, krydret mat, hvitløk, løk, tomater, peppermynte, sitrusfrukter og sjokolade. Barn bør unngå eller dramatisk begrense disse matvarene.

Drinker som kan gjøre GERD Worse

Sitrus juice og drikker som inneholder kullsyre eller koffein kan også utløse GERD symptomer. Det kan være nyttig for barn å unngå drikker som inneholder disse ingrediensene så mye som mulig.

Matvaner som kan gjøre GERD Worse

Å spise rett før du går til sengs og spise store porsjoner kan gjøre GERD symptomer verre. Også barn med GERD bør ikke snack før sengetid.

Matvaner som kan forbedre GERD

Barn bør spise deres siste måltid minst tre timer før du går til sengs for å lindre GERD symptomer. Også, spise mindre måltider kan hjelpe så godt.

Når Diet Endringer og Vaner er ikke nok

Mange ganger, endre et barns kosthold og matvaner alene er ikke nok til å kontrollere alvorlige tilfeller av GERD. Dermed vil mange barn trenger medisiner for å kontrollere denne tilstanden.