Digidexo.com

Ernæring sammenligning: Nøtter

Ernæring sammenligning: Nøtter


Nøtter hatt et dårlig rykte i lang tid fordi de inneholder mye fett og kalorier, men er nå anbefales som sunn snacks. Fettet i nøtter er gunstig umettet fett, og nøtter er ernæringsmessig tett. De har vist seg å hjelpe til med vekttap, lavere kolesterol, redusere risikoen for hjertesykdom og diabetes, og gir mange andre helsefordeler (se referanser).

Mandler

Mandler gi høye nivåer av vitamin E og B2. De gir også flere viktige mineraler, inkludert mangan, kobber, magnesium og fosfor, så vel som den essensielle aminosyren tryptofan. En 1/4 kopp mandler har 205 kalorier.

Valnøtter

Den mest betydelige fordel med ernæringsmessige valnøtter er deres høye omega-3 fettsyreinnhold. De gir også betydelige mengder av kobber, mangan og tryptofan. En 1/4 kopp valnøtter har 163 kalorier.

Pekannøtter

Pecans inneholder vitaminene A, B og C. I tillegg er disse muttere gi betydelige mengder av fiber, jern, kalsium, kalium og fosfor. Ti pekannøtter har 65 kalorier.

Cashewnøtter

Cashews også gi betydelige nivåer av magnesium, kobber, fosfor og tryptofan. De har et lavere fettinnhold enn de fleste muttere (75 prosent av som er umettet fett), og en 1/4 kopp cashew har 196 kalorier.

Peanuts

Peanøtter er en god kilde til plantebasert protein. De gir også betydelige mengder kobber, mangan, folat, tryptofan og vitamin B3 (niacin). En 1/4 kopp peanøtter har 206 kalorier.