Digidexo.com

Hvordan identifisere fordøyelsesproblemer

Den fordøyelsessystemet er en av de viktigste systemer i kroppen. Problemer med fordøyelsen føre til tap av viktige næringsstoffer blir absorbert i kroppen. Dette kan føre til mange alvorlige helseproblemer. Derfor er det viktig å identifisere tidlige fordøyelsesproblemer og behandle dem med en gang.

Hvordan identifisere fordøyelsesproblemer

•  Vær oppmerksom på kroppens normale vaner. Hvis du legger merke til en endring i kroppens fordøyelse og eliminering sykluser som fortsetter i to uker, kan du kontakte helsepersonell.

Hold en journal for å spore dine fordøyelsessymptomer. Skriv ned dagene du opplevd symptomer, hva de var og hva som utløste dem. Hvis du oppdager et mønster av symptomer du kan bli varslet om en matallergi. Hvis du ikke kan finne kilden og symptomer fortsette i minst to uker, er det på tide å se helsepersonell.

Se etter symptomer som halsbrann, kvalme, oppblåsthet og gass etter måltider. Skriv ned maten du spiser i dagboken og noterer eventuelle symptomer som du opplever.

Sjekk for magesmerter og kramper.

Kontroller for blod i avføringen. Hemorroider kan forårsake blod i avføringen, eller det kan være noe mer komplisert. Hvis du har blod i avføringen, kan du kontakte helsepersonell.

Hint

  • Prøv å spise mindre hyppigere måltider for å hjelpe fordøyelsen.
  • Spis mer mat rik på fiber.
  • Begrense mengden av stekt mat i kostholdet ditt.
  • Blod i avføringen kan være et tegn på en alvorlig helsetilstand, inkludert kreft. Kontakt legen din hvis du oppdager blod i avføringen.