Digidexo.com

Foods høy i Viskøse Fiber

Den raske tempoet i dagens samfunn kan gjøre det vanskelig å finne tid eller energi til å sitte ned for en sunn, hjemmelaget måltid. Og når du har utviklet en smak for rask mat og annen sukkerholdig, fet godbiter det kan også være vanskelig å sette pris på sunn, sunn godhet naturlig, ubehandlet mat. Resultatet er en moderne-dag diett som er svært lav i kostfiber. Det finnes to typer av kostfiber: uoppløselig fiber og tyktflytende eller "løselig" fiber. Tyktflytende fiber er svært viktig, fordi det kan bidra til å kontrollere kolesterolnivået samt holde fordøyelsessystemet fungerer optimalt.

Fiber

Det er bemerkelsesverdige forskjeller mellom viskøse fiber og uløselig fiber. Begge typer fibre er ufordøyelige. De passerer rett gjennom fordøyelseskanalen, holde ting knirkefritt mens også feiende overflødig avfall og bakterier fra tarmen. Uløselig fiber forblir intakt som det går gjennom fordøyelsessystemet, mens viskøs (løselig) fiber danner en gel når det blandes med væske i fordøyelseskanalen.

Foods

Det er flere valg når vi leter etter mat som er høy i viskøs fiber. Noen av de høyeste rangeringen er kidneybønner og andre tørre bønner og hele korn havre og fullkorn havre produkter som Cheerios, havregryn og brød laget med fullkorn havre mel. Også rangert høyt er nøtter, bygg, linfrø, epler, appelsiner, fersken, pærer, svisker, fiken, artisjokker, brokkoli, rosenkål, gulrøtter, spinat og erter.

Fordeler

Tyktflytende fiber har fått mye publisitet for sin evne til å senke kolesterolnivået. De ernæringseksperter ved Northwestern University sier: "En betydelig mengde vitenskapelige data støtter forholdet mellom viskøse fiber og redusert intestinal absorpsjon av kolesterol. Daglig inntak av mer enn 3 gram løselig fiber (og total fiber inntak av mer enn 25 gram) kan resultere i en beskjeden reduksjon i kolesterolnivået i blodet. "

Viskøs fiber samt uløselig fiber har også vist seg å hindre andre gastrointestinale sykdommer og kroniske sykdommer så som brystkreft, divertikulitt, forstoppelse, hemorroider og tykktarmskreft.

Integrasjon

Du kan begynne å legge viskøse fiber til kosthold ved å spise frokostblandinger som er laget med fullkorn havre (havregryn og Cheerios). Du kan også gjøre det et mål å lage mat med mer grønnsaker. Hvis du noen ganger spiser alt på tallerkenen din og bare stirrer på grønnsakene dine, kan det bidra til å gjøre hovedretten retter som inneholder grønnsaker høy i viskøs fiber, som grønn-bønne gryte.

Expert Insight

Gloria Tsang av Healthcastle.com sier dette om fiber: ". Ikke bekymre deg om å velge en bestemt type fiber Mange matvarer som havre, havrekli, psyllium husk og linfrø er rike på både uløselig og løselig fiber." Så spiser nok fiber er viktigere enn å bekymre hvilken type fiber du får. Hvis dietten inneholder det daglige anbefalte porsjoner med frukt, grønnsaker og helkorn, vil du ikke å bekymre deg for ikke å få nok fiber.