Digidexo.com

Hvordan behandle kroniske Hikke

Hikke er fysiologiske reflekser som innebærer ufrivillige sammentrekninger av pustemuskulaturen. Slike sammentrekninger er ledsaget av en brå nedleggelse av glottis under innånding som deretter produserer ulike "hic" lyd. Hikke kan være akutt eller kronisk. En akutt hikke er den vanlige type hikke som varer en kort (mindre enn 2 dager). En kronisk hikke på den annen side, er en sjelden lidelse der repeterende krampaktig inspirasjons foregå med i en periode på 2 dager eller lenger. Det er mange faktorer som kan utløse th utbruddet av hikke, inkludert plutselig spenning eller frykt, drikker store mengder brus og alkohol, spise eller svelge for fort, svelger luft og øsofagitt eller betennelse i spiserøret på grunn av gastroøsofageal refluks.

Hvordan behandle kroniske Hikke

•  Ta noen potente medikamenter for dine kroniske hikke. Alvorlig hikke kan behandles med reseptbelagte medisiner inkludert beroligende klorpromazin (Thorazine) og diazepam (Valium), muskelavslappende baklofen (Lioresal), benzodiazepiner, krampeløsende medikament metoklopramid (Reglan) og krampestillende medisiner fenytoin (Dilantin).

konsultere legen din om nasogastrisk (NG) tube. Denne typen medisinsk utstyr brukes av leger for kroniske tilfeller av hikke. Hvis magen er oppblåst på grunn av mengden av luft inni den, vil legen sett deretter tynn og fleksibel slange fra nesen ned i magen (nesesonde). Røret vil hjelpe slippe ut innestengt luft som vil gi lindring på oppblåst mage og stimulerer iden av halsen på samme tid - lettelser opp dine kroniske hikke. Røret blir deretter fjernet så snart de hikke opphøre å forekomme.

Spør legen din om carotis sinus massasje for å stoppe kroniske hikke. Carotis sinus massasje innebærer bruk av milde slag på carotis sinus ligger i halsen like under vinkelen på kjeven. Denne typen massasje bør kun utføres av legen din - ikke noen gang prøve å gjøre det selv for å unngå komplikasjoner. Under massasje, vil legen be deg om å legge seg ned og forlenge halsen. Massasjen utføres ikke på begge sider av halsen, slik at du vil bli bedt om å snu hodet vekk fra området som er å bli massert. Legen vil deretter forsiktig palpere din carotis sinus, og ser på elektro monitor samtidig å overvåke hjerterytmen. Hvis hjerteslagene dine ikke viser noen endringer på sin rente, er fast trykk deretter brukt på carotis sinus ved hjelp av milde sirkulære bevegelser. Etter å gjøre massasje på den ene siden av halsen, legen vil gjenta samme prosedyre på den andre siden.

Snakk med legen din om andre prosedyrer som passer for ditt tilfelle. Nerve blokk er en prosedyre som innebærer injeksjon av en bedøvelse for å blokkere phrenic nerve (nerven som lette sammentrekninger av mellomgulvet) og stoppe vedvarende hikke. Denne prosedyren er ofte siste utvei og blir vanligvis ikke gitt unntak for svært alvorlige tilfeller av hikke som er svarer til andre behandlingsmetoder.

Hint

  • Dersom du opplever hakking som varer i mer enn to dager og hindrer deg i å spise eller sykluser av søvnen din, kan du gå til legen din med en gang.