Digidexo.com

Sorg Spørsmål til gruppediskusjon

Sorg Spørsmål til gruppediskusjon


Sorgen over å miste en kjær kan føre til skyldfølelse, sinne, fortvilelse og frykt i de takle tapet. Gruppeterapi gir personer som lider av sorg støtte fra folk som kan føle med sin smerte og bidra til å lindre sine følelser av isolasjon og ensomhet. Spørsmål i en gruppediskusjon bør fokusere på å ta opp en persons tap, og la henne vite at hun er ikke alene.

Lytte

Lytt til hva de etterlatte har å si. Begynn med å spørre hvis personen ønsker å snakke om hvordan hun elsket døde. La personen vite at det er OK å bli følelsesmessig, og at du og gruppen vil være der for henne hvis hun begynner å miste kontrollen over sine følelser. Vær forberedt på å lytte uten å avbryte sin historie og til å sitte stille og samtidig gi henne din udelte fokus.

Svare

Spør de etterlatte open-ended og ledende spørsmål som lar ham vite at du lyttet aktivt til hans historie. Begynn med å omskrive sin historie og fremhever hans følelser. Bruke slike ledninger som: "Du ser ut til å ...", "Høres ut som ...", "Jeg føler meg som om du" når de beskriver hans emosjonelle tilstand. Følge opp disse spørsmålene ved å spørre om du har nøyaktig fanget hans humør og sine følelser. Spør ham hvordan disse følelsene påvirker hans hjem og arbeidsliv. Begynn disse spørsmålene med slike ledninger som: "Hvordan ...", "Kan du ...", "Har du ..." for å gi etterlatte en sjanse til å uttrykke sine følelser.

Assistanse

Når du arbeider med tap, kan den dag-til-dag aktiviteter av livet synes uviktig eller altfor krevende til de etterlatte. Innkjøp av mat, betale regninger, renhold i huset, eller vandre kjæledyr kan virke overveldende. Spør hvis gruppen kan hjelpe de etterlatte med noen av disse aktivitetene. Tilby å hjelpe til med å lage gravferden eller plassere en nekrolog varsel om nødvendig. Foreslå hun gå en tur med en gruppe medlem, til en film eller annen aktivitet som vil få henne ut av huset for en endring av natur.

Fortsatt støtte

Alle sørger på sin egen måte og i sitt eget tempo. Venner eller familie mindre berørt av tapet av en kjær kan gå videre fra en tragedie lenge før de nært berørt. La de etterlatte vet at du og gruppen vil være der for ham så lenge han trenger hjelp. Sjekk innom med jevne mellomrom for å finne ut om hans nåværende emosjonelle tilstand. Spør ham hvordan han gjør, og hvis ting har begynt å bli enklere.