Digidexo.com

Hvordan Sett inn et kateter

Et urinkateter er et rør som er satt inn gjennom urinrøret og inn i urinblæren, slik at den kan tømmes uten frivillig oppheves av pasienten. Urinen samles i en pose forbundet til dreneringsrøret. Innsetting av en urinkateter bør kun utføres av en godt trent person.

Bruksanvisning

•  Velg en passende urinkateter. En Foley kateter er den mest brukte iboende urinkateter. Foley kateter er en standard lengde på 18 inches, men er forskjellige diametre. Generelt, er en 14F eller 18F størrelse gummi Foley tilstrekkelig å kateterisere voksne menn og kvinner for korte vilkår. For barn, velge et kateter størrelse basert på barnets alder og vekt, og starter med en 6F størrelse for nyfødte og opp til 12F til 14F for barn 27 kg og oppover.

Plasser pasienten i riktig posisjon for å sette inn kateteret. En kvinnelig pasient bør ligge flatt på ryggen med knærne bøyd og ut til sidene og fotsålene trykke mot hverandre. En mannlig pasient skal ligge flatt på ryggen.

Åpne kateteret skuffen og kateter. Koble avløpsposen til kateteret ved hjelp av forbindelsesrøret. Legg alle nødvendige elementer på et sterilt felt nær pasientens sengen for lett tilgjengelighet. Klem en stor mengde av sterilt smøremiddel på det sterile felt, nok til å dekke spissen av kateteret. Sørg for at alt utstyr er åpen og tilgjengelig fordi bare én av hånden vil være steril når du starter prosedyren.

Ta på sterile hansker og dekke pasientens perineal område med sterile drapere, utsette underlivet.

Bløtlegg bomullsdotter med antiseptisk. Kontroller at sprøyten er fylt med minst 5 ml sterilt vann. Bruk venstre hånd, som vil være din steril hånd, for å finne pasientens urinrøret. Spre kjønnsleppene Hos kvinner er å finne urinrøret. Bruk antiseptisk gjennomvåt bomullsdotter for å rengjøre området liggende og rundt urinrøret. Hos menn, inkluderer glans på penis. Hos kvinner inkludere kjønnsleppene. Test kateterballong ved å injisere minst fem ml sterilt vann inn i ballongen porten. Hvis ballongen blåses opp på riktig måte, deflate det.

6. Dypp tuppen av kateteret inn i smøre gelé og setter kateter inn i urinrøret med høyre hånd mens venstre hånd fortsetter å spre kjønnsleppene eller hold opp penis å eksponere urinrøret. Fortsett fremføring av kateteret inntil du ser urin begynne å strømme ned i røret og inn i oppsamlingsbeholderen. Igjen, blåse opp kateter ballong, men denne gangen hekte sprøyten. Nå trekker kateteret ut av urinrøret mot deg til du kjenner motstand.

Tape slangen til innsiden av låret og plassere posen hvor slangen ikke kan slepe den.

Tips og advarsler

  • Ikke bruk ikke-steril hånd for å berøre elementer på sterile drapere. Alt som berører pasientens perineal eller genital området blir steril.