Digidexo.com

Forskjellen mellom Apidra & Humalog

Forskjellen mellom Apidra & Humalog


Apidra og Humalog er begge typer av hurtigvirkende insulin som brukes av diabetikere som en bolusdose å dekke karbohydrater spist under et måltid eller mellommåltid. De kan også benyttes både i en insulinpumpe. Mens begge typer av insulin arbeid for å senke blodsukkeret raskt, visse individer reagerer best på en enn den andre.

Time Frame

Ohio State University Medical Center foreslår at du tar Humalog insulin ikke mer enn 15 minutter etter å ha spist, men forlenger tiden du kan vente med å injisere Apidra etter et måltid til 20 minutter.

Onset

Apidra begynner å jobbe for å få ned blodsukkeret 20 minutter etter injeksjon. Humalog begynner å senke blodsukkeret 5-10 minutter etter injeksjon.

Varighet

Apidra topper (eller fungerer det vanskeligste) mellom 34 og 90 minutter etter injeksjon. Humalog tar mellom en og to timer etter injeksjon til topp.

Effektivitet

Siden Apidra topper raskere enn Humalog, kan det redusere høyt blodsukkernivå raskere, noe som betyr at du bruker mindre tid med høye blodsukkeret. Dette kan positivt påvirke (som i, senke) A1c testresultater, som måler den gjennomsnittlige blodsukkernivået for de siste tre månedene.

Bruk i insulinpumper

Noen insulinpumpebrukere har opplevd færre tette rør / reservoar hendelser med Apidra enn ved bruk av Humalog.