Digidexo.com

Antiemetika & Barn

Antiemetika hos barn er kontroversielt. Antiemetika er medisiner som brukes til å redusere kvalme og oppkast symptomer hos barn og voksne. De er imidlertid primært beregnet for bruk hos voksne. Fortsatt kvalme og oppkast som er et resultat av postoperativ reaksjon på anestesi, gastroenteritt og influensa kan føre til dehydrering og alvorlige negative helseeffekter for pasienter som opplever disse symptomene. Ofte er leger som fore antiemetika for barn å gjøre det off-label og mot anbefaling fra American Academy of Pediatrics.

Identifikasjon

Ifølge en studie trykt i Journal of Emergency, Trauma og sjokk av Jacob Manteufell, MD, antiemetika er medisiner som er gitt når enkeltpersoner ikke kan stoppe oppkast eller når akutt kvalme er til stede. Antiemetika stoppe neuotransmitters som sender meldinger til hjernen som induserer kvalme og oppkast og bosette magen. Dette er også medisiner som vanligvis foreskrevet for å hjelpe til med kvalme og oppkast i forbindelse med kjemoterapi.

Symptomer

Antiemetika er foreskrevet som et resultat av akutt kvalme og oppkast. Ifølge en artikkel av Zachary Flake, MD, Robert D. Scalley Pharm D. og Austin G. Bailey, MD av American Academy of Family Physicians, prosessen som utløser kvalme og oppkast er at enten dopamin eller histamin acetylkolin indusert. Dette er to nevrotransmittere som er produsert av hjernen og produserer følelsen av kvalme eller behovet for å kaste opp.

Controversy

Ifølge Jacob Manteufell, MD, de fleste av antiemetika som er tilgjengelige på markedet i dag er det som er kjent som "black box" medisiner. Dette betyr at de har en medisinsk advarsel på dem; i dette tilfellet, er den medisinske advarsel om at de ikke bør benyttes i pasienter som er yngre enn to år. Det er imidlertid ikke uvanlig for leger å bruke disse medikamentene med barn så unge som ett år gammel. Det er her uenigheten ligger - American Academy of Pediatrics og FDA anbefaler ikke antiemetika brukes på svært små barn og spedbarn. Men mange leger synes de er nyttige og effektive for barn denne unge.

Medisiner

Valget av hva megling å foreskrive og bruk er i stor grad bestemt av de spesifikke symptomer som en pasient opplever. Ifølge Dr. Flake og kolleger, hvis en pasient opplever hodepine sammen med kvalme, er den riktige medisinen Regalan eller Compozine. Hvis en pasient opplever gastroenteritt, vil noen av disse stoffene også være hensiktsmessig, hvis kontroversiell. Hvis en pasient opplever postoperativ kvalme og oppkast, og deretter riktig medisinering ville være Inapsine.

Bivirkninger

Ifølge Dr Flake og kolleger, det er betydelige bivirkninger av å bruke antiemetika hos barn. Vanlige bivirkninger er sedasjon, urinretensjon, tåkesyn, kramper, endringer i hjertefrekvensen og høyt blodtrykk. Før forskrivning disse medikamentene, er det viktig for en lege å hele diskutere mulige bivirkninger og negative konsekvensene av å bruke antiemetrics hos barn.