Digidexo.com

Hvordan bli kvitt C. diff

Hvordan bli kvitt C. diff


Clostridium difficile, også kjent som C. diff, er en bakterie som forårsaker kolitt eller betennelse i tykktarmen. Denne bakterien er funnet i avføring og kan overføres til andre mennesker --- i hvem symptomer kan forbli sovende i flere måneder før en person viser tegn til infeksjon. C. diff kan også utløses av visse antibiotika, forårsaker feber, diaré, kvalme og magekramper. Tegn på alvorlig infeksjon kan omfatte blod eller puss i avføringen, tap av appetitt og vekttap. Personer over 65 år, de med allerede svekket immunforsvar, enkeltpersoner i helsevesenet og de som nå tar et bredspektret antibiotika er mer utsatt for C. diff.

Hvordan bli kvitt C. diff

Følg legens ordre om noen av de aktuelle antibiotika du tar. Ikke ta antibiotika utover den perioden som er angitt på resepten. C. diff kan være forårsaket av visse bredspektrede antibiotika; symptomene kan avta når du har fullført behandling med disse antibiotika. Når du har identifisert antibiotika agent som utløste infeksjonen, slutte å ta antibiotika agent.

Gå til legen din så snart du merker noen av de ovennevnte symptomene. Hvis du har disse symptomene, og som ikke tar antibiotika, kan legen forskrive en medisin. Selv C. diff kan være forårsaket av antibiotika, legen foreskriver generelt en annen type antibiotika for å behandle tilstanden.

Hold deg hydrert ved å drikke rikelig med væske --- vann, juice eller sportsdrikke, spesielt de med elektrolytter. Symptomene på C. diff kan føre til dehydrering, noe som gjør det vanskeligere for kroppen å helbrede. Å spise et tørt diett, for eksempel ris, bananer, suppe eller eplemos, kan bidra til å dempe kvalmen, mens spise stivelsesholdige matvarer --- som poteter, nudler samt hvete, havregryn og kokte grønnsaker --- kan behandle alvorlig symptom vassen diaré.

Vask hendene grundig for å hindre bakterier fra reentering kroppen gjennom munnen. Rense og sterilisere alle flater i bad og kjøkken for å hindre spredning av bakterier. Ikke del mat, drikke eller bestikk med andre før du har helt restituert.

behandle symptomer forårsaket av C. diff. Ta over-the-counter medisin for å kontrollere feber og kvalme, etter behov. Plasser en varmepute, på en lav innstilling, på magen for å avlaste magen kramper.

Hint

  • Rengjør med klor blekemiddel, som C. diff sporer kan overleve rengjøring med nonbleach produkter.
  • Ring legen din umiddelbart dersom symptomene fortsetter mer enn 3 dager etter slutt et antibiotikum regime.