Digidexo.com

Hvordan utvikle selvtillit hos barn

Hvordan utvikle selvtillit hos barn


Self-esteem, måten vi ser på oss selv og vår evne til å samhandle med verden rundt oss, er en viktig faktor i et barns suksess og lykke i livet. Barn som har sunn selvfølelse er mer sannsynlig å lykkes i hva de velger å gjøre og å nyte livet. Som forelder, du spiller en nøkkelrolle, og det er mye du kan gjøre for å bidra til å bygge barnas selvfølelse.

Hvordan utvikle selvtillit hos barn

Ikke: sammenligne dem til andre.
Aldri hold barn opp til urealistisk høye standarder for ytelse eller sammenligne dem med andre (inkludert søsken!), For å gjøre det avler skuffelse, sjalusi, misunnelse og baksnakking, samt selvmedlidenhet, mangel tenkning og ser utover for å lykkes.

To Do: Feire ditt barns unikhet.
Gjenkjenne og validere barnas gaver, talenter og evner --- hva de er best på og liker best --- og bidra til å utvikle og maksimere dem til det fulle. Være barnas største cheerleader.

Gjør ikke: Ignorer røde flagg.
Få barna profesjonell hjelp hvis barnet ditt viser usunne eller selvdestruktive atferdsmønstre. Ta dem til en terapeut eller rådgiver slik at de kan overvinne sine psykiske eller følelsesmessige vansker.

Do: Fokuser på hva som fungerer.
Understreke barnas sterke sider, på hva de gjør rett, ikke hva de gjør galt. Feire sine prestasjoner, uansett hvor liten. Gi dem kreditt der kreditt skyldes. Berømme dem ofte, men nøyaktig.

Ikke: Lever i fortiden.
Husk at dine barn er i stadig vekst og endring. Hold deg oppdatert og være interessert i hvem barna er i dag --- ikke hvem de var år siden.

GJØRE: Oppmuntre dem til å utvikle sine interesser.
Finn ut hva barna liker å gjøre, hva som gjør deres hjerter synge. Ta dem til klubber eller afterschool grupper for disse aktivitetene. Fortell dem at de bør bruke sine gaver og forfølge det de liker i livet.

Ikke: Vær redd for å slippe taket.
Stole på dem nok til å tillate dem å være sitt eget folk og gjøre sine egne feil. La dem spre sine vinger og fly. Hvis de faller, hjelpe dem til å komme tilbake og å lære av sine skuffelser. Trene dem til å være modne voksne som er kompetente og i stand til å være på egenhånd i verden.

Do: Lær dem å være ansvarlig for seg selv og sine beslutninger.
Gi dem oppgaver og kvoter slik at de lærer om å bidra sin del, og også om å være økonomisk ansvarlig. Utdanne dem om penger og beslutningsprosesser i en atmosfære av moro og læring, aldri fra et sted av skam og skyld.

Ikke: Vær altfor alvorlig.
Husk å spille har en følelse av humor om ting. Le av deg selv og dine barn vil lære å "ikke svette de små ting" og at de kan være lykkelig og selvsikker i sitt liv uansett hva.

10 Pass: Være en positiv rollemodell.
Være et eksempel, siden barn lærer best hva de ser rett foran dem. Dyrke din egen selvtillit selvtillit, fordi hvis du har høy selvtillit, vil du pleier å ha barn med høy selvtillit, mens hvis du ikke gjør det, vil du sannsynligvis få barn med lav selvfølelse i tillegg.

Hint

  • Få profesjonell hjelp for deg selv hvis du har psykiske eller følelsesmessige problemer som trenger adressering. Gjør du det vil hjelpe barna vokse til en sterk, sunn og kompetente voksne.