Digidexo.com

Hvordan forberede en Preschooler for en synsundersøkelse

Beskytte et barns visjon bør være en topp prioritet for foreldre. Regelmessige faglige synsundersøkelser bør begynne så tidlig som seks måneder med sin første omfattende eksamen med minst en alder av 3 1/2 år. Noen ganger barn er engstelig eller bekymret før deres første øye eksamen, fordi deres erfaring med leger kan ha vært forbundet med sykdom eller smerte. Som forelder, kan du bidra til å lindre deres frykt og angst ved å forberede dem på forhånd for prosedyrene.

Hvordan forberede en Preschooler for en synsundersøkelse

•  Forklar hva som vil skje i løpet av besøket. Forsikre barnet om at øyelegen ikke vil være å gi skudd eller utføre smertefulle prosedyrer, men vil bare bli undersøke øynene for å se om det er noen problemer med hvordan han ser. Barnet bør vite at øyet er det legen som foreskriver glass hvis det er behov.

Forbered ham for administrasjonen av øyedråper med å forklare nøyaktig hva som vil skje når dråpene blir satt inn i øynene hans. Beskrive hvordan det kan føles og forklare at det kan svi litt i starten, men at det ikke vil virkelig vondt i mer enn noen få sekunder. En god idé kan være å øve med en flaske med kunstige tårer bare for å vise at det ikke gjør vondt.

Forklar hvor viktig det er å sitte helt stille under eksamen, mens en "eye datamaskin" sjekker øynene. Spille et spill for å se hvor fortsatt han kan sitte og deretter gi en belønning etter et minutt eller så. Fortell ham om lyset som øyelegen vil skinne i øynene under eksamen, og at det er bare en del av avgjøre om øynene er friske.

Diskuter diagram som skal brukes til å teste hvor godt han kan se små bokstaver, figurer og objekter. Forklar at legen vil stille spørsmål om hva som kan bli sett og at han skulle fortelle nøyaktig hva han ser for å hjelpe legen. Praksis med ulike former og objekter for å sørge for at barnet vet de grunnleggende og kan fortelle legen hva er sett.

Bruk kommersielt forberedt spill for å hjelpe i å forberede barnet for besøket i god tid før utnevnelsen. Du kan prøve "eye eksamen flash-kort" for å hjelpe med å forklare barnet hva du kan forvente på øyet legekontor. Disse flash-kort er vanligvis tilgjengelig på pedagogiske forsyne butikker eller på nettet. Du bør kanskje vurdere lovende en liten belønning hvis besøket går bra. Dette bør bidra til å gjøre en positiv sammenheng med besøket.

Hint

  • Gjør hjemmeleksen din på forhånd ved å velge en øyelege som fungerer godt med barn.
  • Ikke planlegge en avtale for en førskole barn av gangen som kan forstyrre lur tid.