Digidexo.com

Hva er flytende rundt hjertet?

En oppsamling av væske rundt membranen som omgir hjerte er kjent som perikarditt. Denne tilstanden kan være livstruende fordi hvis venstre ubehandlet kan det føre til hjertesvikt, ifølge Mayo Clinic.

Beskrivelse

Selv om en person har generelt litt væske i hennes hjerteposen, sac-lignende membran rundt hjertet, kan en opphoping av væske eller blod fra en infeksjon, sykdom eller skade forårsake betennelse i hjerteposen.

Risikofaktorer

Perikarditt er mest vanlig blant menn mellom 20 og 50 år gamle, ifølge MedlinePlus. Risikoen for å utvikle den øker blant folk med en autoimmun sykdom, kreft, HIV eller AIDS, eller som opplever et hjerteinfarkt, nyresvikt, infeksjoner eller en skade på hjertet eller spiserøret. Andre risikofaktorer inkluderer kjemoterapi og strålebehandling.

Symptomer

Perikarditt fører ofte hovne ben, ankler eller føtter; pusteproblemer; brystsmerter; tretthet; svimmelhet; feber; problemer med å svelge og / eller en økt hjertefrekvens.

Diagnose

En ekkokardiogram bruker lydbølger til å måle funksjonaliteten av hjertet og omkringliggende strukturer. Leger også bruke imaging tester, for eksempel en kiste X-ray, en magnetisk resonans imaging scan eller en CT scan, for å få datastyrte bilder av hjertet. Noen ganger er de utfører et elektrokardiogram, som brukes til å måle elektriske impulser som sendes til og fra hjertet.

Behandling

Anti-inflammatoriske medisiner, smertestillende eller antibiotika er ofte foreskrevet for å behandle perikarditt. For mer alvorlige former, leger utføre kirurgiske prosedyrer, for eksempel pericardiocentesis, åpen hjertekirurgi eller intrapericardial sklerose, for å fjerne væske eller blod rundt hjerteposen eller å reparere den.