Digidexo.com

Vitamin B 12 mangel Symptomer

Vitamin B12, også kjent som kobalamin, er kritisk for en sunn nervesystemet og tilstrekkelig av røde blodlegemer. Mat som inneholder kjøtt, fjærkre, fisk, egg, meieriprodukter og andre animalske-baserte matvarer er rike på vitamin B12. Imidlertid kan personer med næringsopptak problemer og strenge vegetarianere noen ganger ikke får nok vitamin B12, og kan utvikle symptomer på en næringsmangel.

Anemi

Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd, folk som ikke får nok vitamin B12 kan utvikle anemi, noe som betyr at nivået av røde blodlegemer i kroppen synker for lavt. På grunn av anemi, kan vev i kroppen har problemer med å få tilstrekkelig oksygen.

Tretthet og svakhet

Ikke får nok vitamin B12 kan gjøre en person føler seg unormalt trett og svak.

Forstoppelse og Tongue Sårhet

Vitamin B12-mangel kan føre tungen sårhet og forstoppelse, noe som kan oppstå på grunn av betennelse i magen, ifølge Oregon State University Linus Pauling Institute.

Tap av matlyst og vekttap

Ikke å ha nok vitamin B12 i kosten kan undertrykke en persons appetitt; i sin tur, fordi han er mindre tilbøyelige til å spise, kan vekttap forekommer.

Nevrologiske endringer

Personer med vitamin B12 kan oppleve prikking følelser i hender og føtter, føler klønete og snubler når du går eller blir forvirret og deprimert. Disse nevrologiske endringer skjer fordi vitamin B12 er avgjørende for et sunt nervesystem, viser forskning fra American Academy of Family Physicians.