Digidexo.com

Systemiske Hjertesykdommer

Noen tilstander og sykdommer påvirker hjertet på en eller annen måte, men forekommer i en annen del av kroppen. De kan også forårsake utbruddet av primære hjertesykdommer. Disse forholdene kalles systemiske hjertesykdommer.

Aterosklerose

Den vanligste systemiske hjertesykdom er aterosklerose. Det er preget av innsnevring av arteriene, noe som fører til en forstyrrelse i blodtilførselen til hjertet.

Hypertensjon

Hypertensjon (høyt blodtrykk) setter dette under ekstra stress, noe som kan føre til skade på hjertet grunnet utvidelse av ventriklene.

Fever

Revmatisk feber kan føre til betennelse i hjerteklaffene, som kan føre til en varig svekket hjerte. Andre sykdommer kan også forårsake skade på hjerteklaffene og omfatter ankyloserende spondylitt, Marfans syndrom, tertiær syfilis og autoimmune sykdommer.

Kardiomyopati

Kardiomyopati er en sykdom i hjertemuskulaturen. Det kan skje av seg selv eller som følge av myokard infiltrasjons sykdommer (som amyloidose og Wilsons sykdom), endokrine sykdommer (for eksempel diabetes), virale infeksjoner, muskulær dystrofi, underernæring og eksponering for giftstoff.

Annet

Andre systematiske sykdommer som også kan påvirke hjertet inkluderer: ondartet sykdom (for eksempel svulster) Nevrologiske sykdommer og nyresykdommer.