Digidexo.com

Dødelighet & Blood Pressure

Dødelighet & Blood Pressure


Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, er kjent for å være en risikofaktor i utviklingen av koronar hjertesykdom. Dette fører til høyere forekomst av hjerteinfarkt og hjerneslag, som, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er de ledende og tredje viktigste årsakene til menneskelig dødelighet. Men det finnes studier som tyder på alder, kjønn og befolknings faktorer er involvert i forholdet mellom blodtrykk og dødelighet.

Identifikasjon

Blodtrykket er måling av hvor mye kraft blodet utøver på blodårene. Ifølge American Heart Association, en måling av systolisk 140 over 90 diastolisk er betraktet som høyt blodtrykk lesing. Hvis blodtrykket holder seg høy over lang tid, kan det skade blodårene og overarbeid ditt hjerte, noe som resulterer i økt risiko for dødelighet av hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Årsaker

Høyt blodtrykk er forårsaket av en rekke faktorer, inkludert kosthold, livsstil, vekt og slektshistorie. The Centers for Disease Control and Prevention oppmerksom på at en diett høy i natrium og mettet fett kan øke risikoen for blodtrykk og dets dødelighet trusler, som kan mangel på mosjon, røyking og høyt alkoholforbruk.

Betydning

The American Heart Association beskriver hvordan høyt blodtrykk fører til at blodårene til å strekke utover sunne grenser, noe som fører til problemer som vaskulær svakhet og plakk. Dreven arbeidsbelastning på organer og vev skade årsak blodtrykksrelaterte helseproblemer som bidrar til tidlig dødelighet.

Betraktninger

Familiehistorie er en vesentlig faktor i å forårsake primær hypertensjon. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, hvis du har familiemedlemmer som hadde høyt blodtrykk og dødelighet knyttet til tilknyttede forhold, disse risikofaktorene kan være arvelig.

Expert Insight

Studier gjort i 2000 av New England Journal of Medicine og University of California viser at et høyt blodtrykk måling samsvarer ikke 100 prosent til dødelighet problemer. Data viser at absolutt risiko for dødelighet for personer med samme nivå av blodtrykket varierer betydelig. Faktorer inkluderer alder, kjønn og geografisk plassering av populasjoner. Videre studier på blodtrykket terskler som de forholder seg til dødelighet og bruk av antihypertensiva ble kalt for. En annen studie gjort av Annals of Family Medicine i 2008 fant at de som lider av høyt blodtrykk i forbindelse med nervøsitet på legekontoret, kalt hvit frakk syndrom, hadde signifikant mindre risiko for død enn de som hadde vedvarende hypertensjon.