Digidexo.com

Uregelmessig hjertefrekvens ETTER TRENING

En uregelmessig hjerterytme, eller arytmi, kan være forårsaket av mange ulike faktorer. Disse inkluderer røyking, for mye koffein og koronarsykdom. Opplever en uregelmessig puls bare under eller etter trening kan være et tegn på en veldig spesifikk og livstruende problem: catecholarminergic polymorf ventrikkeltakykardi (CPVT).

Symptomer på uregelmessig puls

De generelle symptomer på uregelmessig hjerterytme inkluderer pounding i brystet, kortpustethet, svimmelhet, enkel ubehag i brystet, trøtthet og hjertebank. Noen mennesker kan være lider av en uregelmessig puls og ikke engang vet det. En ekkokardiogram, eller EKG, kan finne ut sikkert om ikke noen som lider av noen eller alle av disse symptomene opplever en uregelmessig hjerterytme.

Hvis noen bare lider av symptomene på uregelmessig puls etter trening, kan en ekkokardiogram ikke være i stand til å oppdage problemet. Hvis dette er tilfelle, kan en øvelse stress test være nødvendig for å diagnostisere uregelmessig puls og mulig årsak.

Mosjon og CPVT

CPVT er en genetisk basert hjerte tilstand hvor mutasjoner i ryanodine reseptoren, en hjerte protein, fører til problemer med regulering av kalsium. En økning i kalsium i hjertet fører til en uregelmessig hjerterytme, et problem som kan være dødelig.

Personer med CPVT har normal hjerterytme når i ro. Når adrenalin og andre katekolaminer som produseres av kroppen under trening eller stress støter hjertet av en person med dette proteinet mutasjon, men det fører plutselig uregelmessig puls. Denne tilstanden er så alvorlig at trening kan føre til plutselig død for noen med CPVT.

Stress Test

Hvis noen opplever en uregelmessig puls etter trening, vil han trenge en øvelse stresstest for å oppdage problemet. Under en øvelse stress test, er faget satt på en tredemølle og koblet opp til utstyr for å overvåke hjertet. Faget begynner å gå på tredemølle, og hastigheten økes gradvis. Stigningen på tredemøllen skal også økes for å gi ekstra stress på emnet. Hjertefrekvensen overvåkes etter stresstest og blodtrykket er også tatt.

Behandling CPVT

De vanligste legemidler som brukes i behandlingen av CPVT er betablokkere. Betablokkere er vanligvis forbundet med behandling av hjertesykdommer og prestasjonsangst. De motvirke effektene av katekolaminer utgitt under trening eller under stress på hjertet og blodomløpet.

Uregelmessig hjertefrekvens

En uregelmessig puls etter trening kan være et tegn på andre hjertesykdommer. En ubalanse av elektrolytter som kalium eller natrium kan føre til en uregelmessig puls etter trening. Overdreven røyking eller koffein forbruk kan også føre til en postexercise arytmi. Dessuten er trening en form for stress, og overdreven trening kan føre til i uregelmessig puls.