Digidexo.com

De beste måtene å fjerne plakk fra arteriene

Plakk er ikke bare noe som finnes på tennene. Det er en blanding av kolesterol, kalsium og andre elementer som transporteres i blodet som samler opp i de små blodårene som gir næring til hjertet. Gradvis constricts denne opphopningen arteriene så dårlig at blodstrømmen til hjertet er utilstrekkelig. Plakk kan også dele blodårene og produsere blodpropper. Imidlertid kan visse skritt bidra til å eliminere plakk fra arteriene.

Angioplastikk

Under en angioplasti-prosedyre, en lang, bøyelig rør kalt et kateter settes inn i blodåren ved å lage et lite snitt i huden. Kateteret inneholder en deflatert ballong på sin punkt. Når kateteret kommer til tilstoppet blodåre, blåses ballongen, kondensering av plakk mot blod fartøyets side. Ballongen kan blåse og deflate mange ganger. Mange ganger, et lite metallrør, kalt en stent, er plassert i arterien fungerer som en bro for å tillate at blodåren for å holde seg åpen, hindrer plakk fra å bevege seg bort fra veggene tilbake til midten av blodkaret.

Koronar bypass

En koronar bypass er en vanlig hjerteoperasjon hvor en arterie eller en del av venen fra benet er koblet til et blodkar for å omdirigere blod rundt blokkering. Forvent seks uker å komme seg fra denne type større operasjon.

Olmesartan

De Science Daily Web site rapporter som Olmesartan, et farmasøytisk ofte brukt for å senke blodtrykket, kan bidra til å redusere plakk. Pasienter med angina som daglig fikk doser på olmesartan viste en betydelig reduksjon i plakk etter 14 måneder.