Digidexo.com

Hvor kommer Vitiligo Start?

Hva er Vitiligo?

Vitiligo er en autoimmun sykdom der hvite flekker eller depigmentation vises på huden. Det er forårsaket når celler i huden som kalles melanocytter er enten angrepet og ødelagt av sykdom eller muligens ødelegge seg selv. Alle som er sårbar for vitiligo, uavhengig av etnisitet eller kjønn, men tilstanden er mye mer synlig på mennesker med mørk hud. Det er ingen som mulig årsak til sykdommen. Ethvert antall årsaker - for eksempel en genetisk disposisjon som kan bli arvet eller traumer eller stress-relaterte hendelser - muligens kunne signalisere til utbruddet av sykdommen.

Onset of Vitiligo

Den første opptreden eller utbruddet av vitiligo oppstår på hender, føtter og ansikt. Tilstanden er progressiv, vanligvis begynner før den elendige er 20 år gammel. Tilstanden er også sannsynlig å dukke opp i områder som er berørt av småskader eller solforbrenning. Når tilstanden skrider frem, det sprer seg i hele kroppen. Tilstanden vises ofte på områder av kroppen som er utsatt for sol - som hender, føtter, armer, ansikt og lepper. Andre berørte områder kan vises på armhulene og i lysken. Det kan også dukke opp rundt munnen, øynene, neseborene, navlen, kjønnsorganer og endetarms områder.

Mønster av Utseende

Vitiligo kan vises i tre ulike mønstre. Ett mønster, fokal, er lokalisert til kun ett eller noen få områder av kroppen. Segmental mønster bare utvikler seg på en side av kroppen. Generaliserte mønster er proporsjonal på begge sider av kroppen. Generalisert mønsteret er den vanligste for de plaget med vitiligo.