Digidexo.com

Hva er behandlingen for en påvirket Canine Tooth?

Hva er behandlingen for en påvirket Canine Tooth?


Påvirket tenner er de som ikke "vokser i" veien tennene skal. De kan ikke komme inn på riktig tidspunkt, og kan dermed skape andre kjeveortopedisk problemer, for eksempel forlagt tenner. I motsetning til visdomstennene, som lett kan fjernes når dette skjer, hjørnetennene er en viktig del av din bite. Derfor, "bare ta dem ut" gjelder ikke. Din tannhelse leverandør vil måtte ta andre tiltak for å sikre tannen kan komme i skikkelig, drar tannhelsen til pasienten.

Early Detection

For fremtiden plassering av alle tennene, streber din tannhelse leverandøren for å identifisere påvirket hjørnetenner slik at han kan behandle dem så tidlig som mulig. Hvis hunden ikke kommer på riktig måte, vil de presse andre tennene i feil posisjoner. Barn bør gå til tannlegen når de er rundt sju år for å få en x-ray, for å sikre at de faktisk har alle sine voksne tenner. Det vil også bidra til å fange eventuelle problemer som kan hindre hunden fra å komme i. Dette tidlig påvisning vil bidra tidlig behandling. Når det er problemer med hjørnetenner kommer inn, er den første behandling ofte for å fjerne "baby" tann. Etter denne fjerningen, kan det ta opp til et og et halvt år for den voksne tannen å komme inn.

Making Room

Hvis årsaken til påvirket tann er overbefolkning (ujevn avstand mellom tennene), kan hjelpe ortodontiske fremgangsmåter. Enten bukseseler eller separatorer vil flytte de omkringliggende tennene for å gjøre vei for de voksne tennene til å komme inn. Selvsagt vil dette ikke hjelpe hvis tannen er påvirket av andre årsaker, eller rett og slett ikke eksisterer.

Kirurgi

Oral kirurg kan beslutte å sette i en kjeveortopedisk braketten. Denne avgjørelsen vil ta hensyn til pasientens mentale og fysiske evne til å opprettholde denne fremgangsmåten. Du bør også vurdere kostnadene, i noen tilfeller der din tannlege forsikringen ikke vil dekke prosedyren. Hvis du bestemmer deg for å gå videre med operasjonen, vil en kjevekirurg kirurgisk heve tyggegummi inntil påvirket tann er synlig. Kirurgen vil da plassere en kjeveortopedisk braketten, med en liten kjede, på tann. Etter utskifting av tannkjøttet til sin tidligere stilling, er bare kjeden synlig. Et par uker senere vil pasientens kjeveortoped koble kjettingen til en gummistrikk. Kjeden vil da, aldri så litt, slepebåt på påvirket tann. Denne prosessen bør b ferdig i omtrent et år.