Digidexo.com

Hva er en kredittsjekk for sysselsetting?

Du vil kanskje bli overrasket over å vite at kreditt historie kan også ha en innvirkning på hvorvidt du er ansatt for en jobb. Mange selskaper er nå gjennomfører en kredittsjekk for sysselsettingen, Dette kredittsjekk ofte en del av en bakgrunnssjekk for potensielle medarbeidere. Pre-sysselsetting kredittsjekker kan være omfattende rapporter fra kredittopplysningsbyråene.

Funksjon

En kredittsjekk for sysselsetting fungerer primært for å hjelpe arbeidsgivere avgjøre om du er en god kandidat for en jobb. De bruker ofte kreditt-rapporten for å hjelpe dem å avgjøre om du er en ansvarlig person. Hvis du søker på en jobb som involverer finansielle plikter, vil kreditt-rapporten brukes til å hjelpe måle din kompetanse i forhold til å håndtere økonomi.

Arbeidsgiver Betraktninger

Arbeidsgivere vil vurdere et par ting å være av betydning når du ser din kreditt-rapporten. Arbeidsgivere vil oftest være interessert i detaljer om kreditt-kontoer. De vil ønske å se at de fleste om ikke alle kontoer er i god stand. Disse kontoene skal betales innen forfall hver måned. Arbeidsgivere vil se for å se om du har noen kredittkontoer i dårlig stand. De fleste sysselsetting kreditt-rapporter vil vise om du har noen konkurser, dommer eller andre uønskede handlinger mot deg.

Betydning

Pre-sysselsetting kreditt sjekker er viktig fordi de kan hindre deg fra å bli ansatt for drømmejobben. Det er lovlig for et selskap å avvise deg for en stilling hvis du har en dårlig kreditt historie. Det er mulig at du har økonomiske problemer, selv om du ville være en god passform for jobben. Det er ingenting du kan gjøre hvis du ikke er ansatt for en jobb basert på en tilstrekkelig kreditt rapporten så lenge rapporten ble gjennomført med din tillatelse.

Dine rettigheter

Selv om en potensiell arbeidsgiver kan bruke en kreditt rapporten i sin beslutningsprosess, har du fortsatt noen rettigheter. De kan ikke kjøre en kredittsjekk på deg med mindre du gir autorisasjon for kredittsjekk. En arbeidsgiver kan ikke utlevere informasjon om kreditt-fil for alle som ikke er en del av ansettelses team. Denne informasjonen kan ikke inngå i en ansatt fil hvis du er ansatt. Dersom en arbeidsgiver bruker en kreditt-rapporten for å finne ut om du er ansatt for en jobb eller godkjent for en kampanje, må de varsle deg om det vil være en negativ handling. Dette betyr at de må sende deg et brev av pre-uønskede handling å fortelle deg at du ikke vil bli ansatt eller ikke vil bli fremmet som følge av informasjon funnet i kreditt-rapporten.

Fordeler

En arbeidsgiver kredittsjekk kan nytte for deg hvis du har en utmerket kreditt historie. Dersom vedtaket mellom deg og en annen kandidat er svært nær, kan ha en bedre kreditt rapporten være nok til å lande deg jobben. Det samme gjelder hvis du konkurrerer med en kollega for et opprykk til en høyere stilling.