Digidexo.com

Urte bruksområder for nordamerikanske Nettles

Urte bruksområder for nordamerikanske Nettles


Folk rettsmidler, per definisjon, er ikke noe nytt. I århundrer har folk funnet medisinske og kulinariske bruksområder for planter helt eller delvis. Som vitenskapen utforsker botaniske egenskaper av tradisjonelle medisiner, det avslører hvordan og hvor godt visse planter adressere forhold i menneskekroppen, samt oppdage nye bruksområder for dem. I tillegg til å være spiselig, er brennesle brukes til å behandle en rekke plager, fra kviser til astma.

Distribusjon

Forskjellige planter har heller generelle begrepet «nesle" knyttet til deres navn. Mellom 30 og 45 arter av nesle eksisterer i slekten Urtica, mens andre, som tre nesle eller usant nesle, tilhører ulike slekter. Om seks store arter bebo Nord-Amerika, med Urtica dioica er mest utbredt. Kalt svie eller bull nesle, lever det fra Mexico til Canada, med unntak av Florida i USA, og den kanadiske territoriet Nunavut.

Beskrivelse

Brennesle kan vokse høyere enn 6 meter og har påpekt, saw-toothed bladene vokser av en sentral stilk, som er dekket med fine hår. Ved berøring av bar hud, hår forårsake kløe brodd som de blir innebygde og giftstoffer, blant annet maursyre og histamin, gå inn i huden. Urtica ferox, en art native til New Zealand, har vært dødelig for minst ett humant, så vel som til hester og hunder. Brennesle produserer hengende klynger av små gul-grønne blomster.

Ernæring

Den amerikanske Forest Service sier at brennesle er veldig næringsrik, da den inneholder protein og fiber, og tørket nesle har ernæringsmessige aminosyrer. Anlegget krever minimal prosessering, vanligvis damping, tørking eller koking, for å kvitte det med sine stikkende egenskaper. Selv om klassifisert som en urt, er dens kulinariske bruk mer som en grønn. Den kan brukes for å gjøre øl eller som en erstatning for spinat i oppskrifter. Det er ikke uvanlig i franske oppskrifter.

Medisin

Nettle behandler akne og eksem, innvollsorm, diaré og urinveisinfeksjoner, leddsmerter, gikt og anemi. Moderne medisin har blitt mer åpne for bruk av urter som komplementære heller enn alternativ behandling, sett på effektene av brennesle på leddgikt, benign prostata hyperplasi (BHP), allergier og håravfall. Raintree Nutrition siterer dokumentert forskning på bruk av brennesle for behandling av smerter, allergier, anaphylatic sjokk, betennelser, kramper, lunger og høyt blodtrykk, blant annet. Det kan også øke melkeproduksjonen hos ammende mødre.

Forberedelse

For kulinariske bruk, kan unge nesle blader bli dampet eller kokt. Både blader og røtter blir brukt til medisinske infusjoner, som involverer bløtlegging plantedelene med andre ingredienser i vann eller olje. Det er best å høste plantene tidlig, som de yngre bladene er best å bruke for matlaging og er å foretrekke for medisin, også. Du kan bruke de unge plantene helhet, mens de er fortsatt bare seks inches eller så i høyden.

Forholdsregler

Nettle har en rekke medisinske bruksområder, noe som betyr at den har et tilsvarende utvalg av potensielle farer. Sjekk alltid med din lege før du bruker noen urtepreparater, men det er noen å merke seg spesielt med brennesle. Den har vanndrivende egenskaper, og bør ikke brukes på lang sikt uten medisinsk tilsyn. Det kan senke blodtrykket og puls, så det kan virke mot sin hensikt indisert hos personer med hjertesykdommer. Gravide kvinner bør unngå brennesle, da det kan påvirke menstruasjonssykluser og kan føre til spontanabort.