Digidexo.com

Fluorescerende fargemetode

Fluorescerende fargemetode


Laboratorier har forskjellige metoder for å se på kulturer, blodprøver, og DNA. En slik metode er den fluorescerende fargemetoden. Ved å bruke de riktige typer flekker, kan biologisk informasjon isoleres og studeres mer grundig.

Definisjon

Fluorescerende cellefarging brukes til å visualisere og differensiere materialet blir sett på en lab lysbilde. Materialet blir sett kan resultere i forskjellige typer av fluorescerende flekker. Ved å bruke forskjellige fluorescerende flekker materialer som celler, kan cellekomponenter, sopp, sporer og bakterier sees separat. Vev av levende og ikke-levende celler kan også bli sett på.

Bruk

Fluorescentfarvningsteknikk brukes til å vise prøver mer tydelig, for å isolere visse komponenter, og å skille mellom deler av en celle. Ifølge Rice Institute of Biosciences, og Bioengineering, vil ett eksempel være å isolere kjernen av en celle fra andre celledeler.

Trinnene i Flourescent Farging

De prøvecelle, DNA, sopp eller andre materialer, slik som bakterier, område plassert på et objektglass. Riktig fluorescerende flekken er lagt med en dropper til raset. Det fluorescerende farget lysbilde kan da sees under et mikroskop.

Typer flourescerende- Flekker

Forskjellige typer av fluorescerende flekker brukes til å vise forskjellige biologiske komponenter. Noen av disse farveflekker omfatter: Hematoxylin som brukes til å isolere kjerner; Eosin som isolerer resten av cellen; Fuksin, som flekker kollagen eller glatte muskelceller; Von Kossa Stain, som viser forkalkninger i vev celler; Rodamin som isolerer proteiner; og malakittgrønt, som brukes til flekk bakterier og sporer. Det er mange flere fluorescerende flekker brukes til ulike formål.