Digidexo.com

Typer Blood patogener

Typer Blood patogener


Blodbårne patogener (BBPs) er ikke noe nytt. Vi har kjent i mange år at bakterier og virus bruker våre bloodstreams å spre seg i hele kroppen. Vitenskapen har utviklet antibiotika eller andre "mirakel narkotika" for å håndtere hver inntrenger som den så ut. Hva har endret seg er at en rekke patogener har blitt oppdaget i løpet av de siste tiårene som ikke svarer til dagens behandling, og som truer folkehelsen. Medisinsk forskning har utviklet prosedyrer, kalt protokoller og standarder for å håndtere disse farlige mikrober før behandlinger kan bli funnet.

Identifikasjon

Patogener er molekyler eller organismer som bærer sykdom. De forårsaker sykdommen, men er faktisk ikke selve sykdommen. Når patogener inn i blodbanen, har de tilgang til alle deler av kroppen som er oksygenrikt eller næret av blod, fra nervene i endene av tærne til hjernen i hodet ditt. Det samme blodet som gir næring til kroppen beskytter den ved å produsere proteiner, enzymer og antigener som angriper og dreper invaderende mikrober. Den produserer triggere som danner blodet å koagulere rundt fremmede stoffer, produserer betennelse å "koke" inntrengerne eller utvider blodårene og øker kapillær permeabilitet å utvise them.Our blodet har også "memory celler" som husker hvilke reaksjoner som arbeider mot spesifikke invaderende celler og gjentak responser. Denne evnen er ansvarlig for å gi oss "symptomer" som feber, rennende nese og sår hals for å diagnostisere type mikrobe som har gjort oss syke.

Typer

To former av en gammel sykdom, hepatitt, type B og C (så vel som type D, som er mindre vanlig i USA) kan føre til kroniske sykdommer og død. En immunisering for type B ble utviklet tidlig på 1980-tallet, men det er ingen vaksinasjoner for Type C eller D. humant immunsviktvirus (HIV) fører til en ødeleggende, dødelig sykdom i immunsystemet, ervervet immunsvikt syndrom (AIDS). Det finnes ingen kjent immunisering eller kur. De siste patogener å bli identifisert kalles "spesielle patogener", en kategori skapt for viral hemoragisk feber (VHF'er). Over et dusin varianter av disse "kjøttetende" sykdommer har blitt oppdaget i dyr og mennesker, passer inn i fem geografiske familier. Ingen vaksinasjoner eller behandlinger eksisterer.

Funksjoner

Disse skremmende nye patogener overføres ved kontakt med blod og ingen behandling (andre enn palliatives å redusere smerte og tilbyr symptomlindring) er kjent. Hepatitt B og C forårsaker sykdommer i leveren, inkludert cirrhose og leverkreft. Hepatitt B kan overføres gjennom kroppsvæsker, men type C ser ut til å bli overført bare gjennom blod. HIV-infeksjoner føre til AIDS i en prosentandel av de som er smittet selv om prosessen ikke er forstått. Til tross for to tiår med forskning, er fortsatt en kur unnvikende og palliatives tilby den eneste lettelse fra sykdommen. VHF'er angripe ribonukleinsyre (RNA) i en bestemt art, og ser ut til å være begrenset i geografisk område - for nåtiden. Ikke nok er kjent for å være i stand til å utvikle behandlinger eller vaksinasjoner med unntak av den eldste kjente VHF, gul feber. VHF'er kan overføres via nysing eller hosting fra en maskin til en annen.

Betydning

Smittevern har alltid stilt problemer for sykehus og andre helseinstitusjoner. Utvikling av nye standarder og prosedyrer gir det eneste håp for å inneholde disse patogener før måter kan bli funnet for å isolere dem eller ødelegge deres levedyktighet.

Forebygging / løsning

Håndvask, verneklær, Sharps (nåler) oppdemning og strenge steriliserings kontroller er en del av protokoller ved helseinstitusjoner. The Centers for Disease Control og Occupational Safety and Health Administration gi pedagogisk og opplæring støtte til helsetjenester, næringsliv og statlige opererte programmer for nødetatene og first responders.