Digidexo.com

Elbow sene & Shoulder styrke øvelser

Elbow senebetennelse og skuldersmerter kan være et resultat av overdrive eller skade. Utfører øvelser kan redusere betennelser og styrke disse områdene av kroppen. Elbow senebetennelse vanligvis oppstår når du blir eldre fordi sener mister elastisitet og blir sprø.

Skulderen er den mest bevegelige ledd i kroppen, og det kan være lett skadet fordi ballen av overarmen passer rett inn i skulderen er utformet for å holde den. Muskler, sener og leddbånd forankre skulderen; øvelser styrke disse områdene, og noen er utformet for å forebygge og reversere kronisk smerte.

Formålet med øvelser

På grunn av at albuen og skulderen både andelen det lange ben av armen, kan noen problemer med skulderen påvirker albuen dramatisk. Albuen og skulderen må arbeide sammen i harmoni for å hindre at noen belastning oppstår i disse delene. Hvis albuen eller skulderen begynner å fungere feil, skaper det mer press på andre område av kroppen. Øvelser gjenopprette optimal funksjon i skulderen og albuen og kan lindre smerter og forebygge skader fra tilbakevendende.

Elbow senebetennelse Øvelser

En mild strekk øvelse kan forbedre albuen, fleksjon og rotasjon. Start med å forlenge albuen uten å bøye den. Unngå å strekke til det punktet av smerte og hold denne strekningen i 30 sekunder. Gjenta denne øvelsen 10 ganger og utføre det to ganger om dagen.

Bønnen strekningen er en enkel øvelse, og bør holdes i 20 sekunder. Plasser håndflatene sammen foran brystet med fingrene sammen. Sett fingrene rett under haken. Holde håndflatene sammen, senke hendene mot midjen din, og stopp når du begynner å føle en moderat strekk i underarmene.

Skulder styrke øvelser

For å utføre en skulderpress, holder manualer i hver hånd med håndflatene vendt forover. Hold vektene i skulderhøyde og presse dem rett mot taket. Mens du holder skuldrene helt plant, senk vektene til sin opprinnelige posisjon og gjenta denne øvelsen. Utføre denne øvelsen for tre sett og mellom 8 til 12 repetisjoner.

Begynn lateral høyninger ved å holde manualer i midjen din. Løft armene til siden før vektene er nivå med skuldrene. Sørg for å holde ryggen rett under denne øvelsen, før du senker manualene ned igjen. Utføre denne øvelsen for tre sett og mellom 12 til 15 repetisjoner.