Digidexo.com

Hva er de langsiktige virkningene av kolon renser?

Kolon renser kan gjøres ved hjelp av mange ulike alternative medisinske metoder som brukes til å kvitte seg med avføring avfall og andre forbindelser i tykktarmen. Kolon renser kan gjøres ved hjelp av colonic hydroterapi (klyster) eller oralt (ved hjelp av piller eller andre kosttilskudd). Teorien bak kolon renser er at det bidrar til å fjerne stort sett uidentifiserte giftstoffer fra kroppen, fremme helsen til tykktarmen og i hele kroppen. Disse påstandene er generelt ikke støttes av de fleste moderne vitenskap.

Vekttap

Kolon renser hjelpe rense kroppen for avfall som blir holdt av tarmen. Gjentatt bruk fremmer generelle intestinal helse og hjelpemidler i riktig eliminering av avføring, noe som kan fremme vekttap.

Colon Cancer

Kolon renser kan også redusere ens risiko for å få tykktarmskreft, spesielt for de som spiser dietter med mye rødt kjøtt.

Tarmbakterier

Gjentatt bruk av kolon renser kan føre til en forstyrrelse i tarmen naturlige bakterier, som kan føre til en økt risiko for tarminfeksjoner.

Elektrolyttforstyrrelser

Overdreven bruker av kolon renser over tid kan resultere i en farlig ubalanse av elektrolytter i blodet, noe som kan føre til hjerteinfarkt og andre lidelser.

Avhengighet

Langvarig bruk av kolon renser kan også føre til "avhengighet" på dem, og en manglende evne til å gjøre sitt fornødne uten en rens.