Digidexo.com

Koloskopi Instrumenter

Koloskopi Instrumenter


En koloskopi prosedyre gir en grundig vurdering av endetarmen og tykktarmen og brukes til å undersøke helsen til mage-systemet. Prosedyren kan avdekke lesjoner, polypper og muligens kreftsvulster. Koloskopier er polikliniske prosedyrer, men de er invasiv. En hoved instrument, colonoscope, blir brukt for å fullføre inngrepet.

Colonoscope

Den colonoscope består av et lite videokamera og lys som er koblet til et tynt, fleksibelt rør, som er satt inn gjennom endetarmen. Legen fører omfanget forbi endetarmen og i tykktarmen langsomt, for å fange opp så mye video-opptakene som mulig.

Colonoscope Channel

Den colonoscope inneholder også en hul kanal som tillater luften å bli skjøvet gjennom det. Luften vil blåse opp kolon-området, slik at legen kan få et bedre bilde. Denne kanal tilveiebringer også en inngang for andre instrumenter som skal føres inn i tykktarmen. Et instrument som kalles en "snare" kan brukes for å fjerne eventuelle polypper som er funnet. Andre instrumenter brukes til å etse vev for å hindre blødning.

Prosedyre

Før prosedyren tarmer og tykktarm må være klart. Legen din vil foreskrive en medisin som skal hjelpe til med å rydde tarmer. Etter dette trinnet er fullført, bør du ikke spise eller drikke. Selve fremgangsmåten blir utført ved en medisinsk senter. En smertestillende kan gis intravenøst. Koloskopi tar minst 30 minutter å fullføre og kan forårsake ubehag i tarmer og mage. Etter at prosedyren er ferdig medisinsk personell vil observere deg før de ønsker å slippe deg. Hvis en polypp ble fjernet din observasjonsperioden kan være lengre.