Digidexo.com

Hvordan velge den beste Mask for CPAP

Hvordan velge den beste Mask for CPAP


Hvis du er diagnostisert med søvnapné, kan legen din forteller deg at du kan ha nytte av et kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maske og hodeplagg. Det er en lettelse å i det minste vite årsaken til søvnproblemer, men nå må du gjøre en stor beslutning. Alle CPAP maskiner leverer konstant, jevn lufttrykket, men maskene varierer i stil og størrelse. Gjør leksene dine for å avgjøre hvilken maske vil tillate deg den beste natts søvn. Legen din og en maske leverandør vil hjelpe deg å gjøre denne viktige avgjørelsen.

Bruksanvisning

Velg en CPAP maske leverandør og sette opp en avtale for å prøve en rekke masker.

Bestem søvnen din rutine for å hjelpe deg å avgjøre hvilken maske vil fungere best for deg. Ifølge Mayo Clinic, den posisjonen der du sover, hvis du er en nattlig leser, hvis du bruker briller for å lese, og hvis du kaste og slå på kvelden vil alle finne ut hvilken type CPAP maske du trenger.

Forskning en full ansiktsmaske, som dekker munn og nese og utnytter side stropper for å holde det på plass. The Mayo Clinic råder vurdering av denne typen maske Hvis du har problemer med å puste gjennom nesen på grunn av nasal obstruksjon eller lunger. Denne masken kan også nytte for deg hvis du tidligere har prøvd andre alternativer som er utformet for å hjelpe deg å puste gjennom munnen om natten - en nesemaske, nesepute grensesnitt kombinert med en oppvarmet luftfuktighet funksjon, eller en hakestropp - men du fortsetter å puste gjennom munnen om natten.

Finn ut om en neseputemaske med sidebånd vil fungere best for deg. Neseputene under nesen levere lufttrykket. Du er en sannsynlig kandidat for denne typen maske hvis du tror at en maske som dekker det meste av ansiktet ditt vil du føle deg mer, hvis du foretrekker en full synsfelt for å lese eller se på TV, og hvis du ønsker å bruke brillene dine mens bruk masken.

Tenk en ball-cap stil neseputemaske med stropper hvis du sover på siden eller magen, eller hvis du føler deg klaustrofobisk iført en heldekkende ansiktsmaske. En liten maske, kalt en pute, eller neseputer levere lufttrykket. En frontmontering inneholdende nesestykket justeres opp og ned.

Bestem om en nesemaske med skumputer og sidebånd vil fungere best for deg. Ifølge Mayo Clinic, er denne masken et godt alternativ dersom legen foreskriver et høyt lufttrykk innstilling eller hvis du flytter mye rundt i søvne. En skum stykke suctions masken til ansiktet ditt slik at luft ikke slipper ut. Skum stykke og side stropper tillater hodeplagg til flex.

Tips og advarsler

  • Du kan justere de fleste CPAP masker. Riktig passform vil sikre mest mulig komfort.
  • Øv iført bare CPAP maske for korte perioder i løpet av dagen til å venne deg til det.
  • Snakk med legen din om å bytte til en annen størrelse eller type maske, eller en annen enhet, hvis du fortsatt opplever søvnvansker selv etter justeringer i masken.
  • Ikke anta at du vil ha samme størrelse i hver maske. Prøv på forskjellige størrelser av hver maske for best mulig passform.
  • Inkonsekvens i iført masken vil resultere i en lengre tilpasningsperiode.