Digidexo.com

Hvordan å gjøre en EGD Test

Hvordan å gjøre en EGD Test


En esophagogastroduodenoscopy (EGD) test - også kjent som øvre endoskopi og gastroskopi ifølge National Institutes of Health på Medline Plus nettsted - bruker et fleksibelt endoskop med et lite kamera for å vise den indre fôr av spiserør, magesekk og øvre tarmen . Som sådan, bør du bare tillate en kvalifisert lege for å utføre prosedyren.

Hvordan å gjøre en EGD Test

Stopp å ta aspirin og eventuelle blodfortynnende medisiner for en tid før prosedyren slik legen instruerer. Fast i seks til 12 timer før din EGD test. Signere et skjema som informerer deg om risikoen forbundet gi ditt samtykke.

Fjern proteser og ligge på din venstre side, hvis det er nødvendig. Medisinsk personell bør gi deg en munn vakt og sette inn en intravenøs linje i armen.

Vent på beroligende midler for å tre i kraft. Du vil motta både en smertestillende og beroligende middel. En lokal bedøvelse kan sprøytes i munnen slik at du ikke hoster eller gag på endoskopet under esophagogastroduodenoscopy prosedyren.

Unngå væsker eller mat etter EGD test, som kan ta fem til 20 minutter avhengig av hva andre prosedyrer legen utfører. Du kan spise og drikke etter at bedøvelsen har avtatt og din gag reflux har kommet tilbake.

Hint

  • Du kan føle at gagging eller kan oppleve oppblåsthet og gass. Dette vil slites av kort tid, og du vil ha noe minne om selve prosedyren.
  • Risiko for EGD testene inkluderer perforasjon av tarmslimhinnen, blødning på en biopsi nettstedet og bivirkninger av anestesi eller sedasjon. Den samlede risikoen en esophagogastroduodenoscopy test er mindre enn én av 1000 i henhold til NIH.
  • Kontakt legen din hvis du opplever langvarig problemer med å svelge, blod i oppkast, svart avføring, feber eller smerter.