Digidexo.com

Hvordan måle Emotional Eating

Hvordan måle Emotional Eating


Folk som spiser for å tilfredsstille emosjonelle sult - ofte stammer fra stress, sinne eller tristhet - kan engasjere seg i trøstespising. Fysisk sult spurs en person til å spise for å tilfredsstille et fysisk behov. Emosjonell sult kan friste en person til å spise for å prøve å tilfredsstille en følelsesmessig behov. Dessverre, spise for å tilfredsstille emosjonelle sult ofte fører til vektproblemer. Ta hensyn til ditt daglige kosthold for å gjøre deg i stand til å måle emosjonell spising. Hvis du gjenkjenner et problem, kan du ta skritt for å stoppe trøstespising.

Hvordan måle Emotional Eating

•  Hold en food journal for minst en uke for å dokumentere hva, når og hvorfor du spiser. Skriv ned alt du spiser i løpet av hver dag, og ved siden av hvert måltid eller snack du skriver inn i journalen, gjør et notat om når du spiste, hvorfor du spiste og hvordan du følte deg som du spiste. For eksempel kan du skrive: "skål med frokostblanding - 08:00 - sulten." Et annet eksempel kan være: "Granola bar - 13:30 - lei."

Analyser mat journal etter å holde den for en uke. Se på alle de gangene du spiste fra sult, og krysse disse måltider og snacks off i maten journal. Se nøye på måltider og snacks igjen etter at du krysser av sult spise. Den spiser som forblir i din journal er sannsynlig trøstespising.

Undersøk typer følelser som utløser emosjonelle spise for deg. Avhengig av hva som skjer i livet ditt, kan du finne deg selv å spise fra sinne, tristhet, spenning eller kjedsomhet. Hvis du finner spesifikke triggere som fører til trøstespising, lage en plan for å motvirke disse utløser med et annet svar. For eksempel når du blir sint, i stedet for på vei til fryseren for en liter iskrem, gå en tur, ta en dusj eller skrive et par avsnitt om hvordan du føler deg.

Plan å spise regelmessige måltider og snacks hele dagen. Hvis du holde deg fornøyd, ikke la deg bli for sulten eller over-utvidet, vil du være mer i stand til å endre følelsesmessige matvaner.

Pay oppmerksomhet til hver liten bit av maten du putter i munnen. Trøstespising er ofte noe som folk gjør uten å tenke på det, og uten å betale mye oppmerksomhet til å smake eller mat opplevelser. Sakte ned og nyte maten, smake hver bit og nyte smaker.

Hint

  • Hvis du føler deg ute av kontroll og trenger utenfor intervensjon, ta kontakt med din lege for en anbefaling for ernæringsmessig eller psykologisk rådgivning.