Digidexo.com

Kløende nese Behandlinger

Hvis du lider av en kløende nese, er det mest sannsynlig på grunn av allergi eller forkjølelse, men noen hudsykdommer kan også føre til interiør og eksteriør nasal kløe. Behandle din nasal kløe avhenger i stor grad på sin sak, men nasal kløe behandlinger er enkelt, billig og gir lindring til din kald eller allergi passere.

Allergier

Det er tegn som kan hjelpe deg å avgjøre om din kløende nese og andre symptomer er forårsaket av allergi. Allergier produsere klare, rennende slim; ikke forårsaker feber; en tendens til å føre til flere nyser i rask rekkefølge og generelt vare lenger enn forkjølelse. Selv om den beste måten å behandle allergier, er å bestemme dens årsak og unngå det, er dette ikke alltid mulig. Å behandle allergi relatert nasal kløe midlertidig, men du kan prøve over-the-counter antihistaminer. Disse vil lindre kløe samt rennende nese og kløende øyne, selv om de kan forårsake døsighet. Reseptbelagte antihistaminer kan tilby sterkere lettelse uten tretthet.
For permanent behandling, kan allergivaksinering redusere nasal kløe. For at dette skal fungere, men du og legen din må først finne årsaken til dine allergier. Skuddene jobbe ved gradvis å innføre små mengder av allergener i systemet for å bygge opp immunitet. Behandlingen tar opptil seks måneder.

Common Cold

Forkjølelse er forårsaket av virus som forårsaker allergi-lignende symptomer, inkludert rennende nese og betente nesegangene. For å redusere kløe forårsaket av en kald, salt vann spray, kan varm drikke (som te) og luftfuktere lindre ubehag i nesen og kløe. Saltvann spray flush og fukte nesegangene og ikke har skadelige bivirkninger (rebound lunger) av andre nesespray. Varm drikke og luftfuktere fukte tørre neseganger og berolige betennelser.
Antihistaminer vil ikke hjelpe nasal kløe forårsaket av et virus. Antibiotika vil ikke heller, og deres unødvendig bruk vil bidra til den voksende utstedelse av antibiotisk resistens. Forkjølelsesmidler tendens til å ha en rekke medisiner for å behandle flere symptomer. Før du velger en, lese etiketten nøye og velge en som behandler nasal irritasjon uten ekstra medisiner for symptomer du ikke har.

Hudirritasjoner

Hudsykdommer som psoriasis kan også føre til interiør og eksteriør nasal kløe. Hvis kløende nese er forårsaket av en hudlidelse, gå til hudlege for diagnose. Vanlige behandlinger for hud-relaterte kløe inkluderer å holde huden kjølig og fuktig, drikker mye vann og konsultere en hudlege for reseptbelagte medisiner som kortikosteroider, syntetisk vitamin D, retinoider, steinkulltjære og styrke reseptbelagte kremer. Hvis huden din tilstand er psoriasis, kan kostholdet også bidra til å kontrollere det til en viss grad. The National Psoriasis Foundation anbefaler varierende kostholdet, kutte ned på sukker og natrium, se på fettinntaket, og spise rikelig med frukt og grønnsaker.