Digidexo.com

Hjernesvulst symptomer hos voksne

Hjernesvulst symptomer hos voksne


Hjernesvulster er masser av celler i hjernen som ikke fungere eller vokse som normale celler. Hos voksne, kan tilstedeværelsen av en hjernetumor resultere i et bredt utvalg av symptomer; Disse symptomer er basert på hvorvidt de voksende cellene er kreftceller eller ikke-kreftceller, i hvilken en del av hjernen tumoren er plassert, og størrelsen av veksten. Diagnosen er delvis basert på forekomsten av visse symptomer og behandlinger for ulike typer hjernesvulster er avhengig av mange faktorer.

Definisjon

Normale celler vokse, dele seg og utføre sine spesialiserte funksjoner for diskrete perioder. Kreftceller skiller seg fra normale celler ved at de vokser unormalt fort, ikke slutte å dele seg og formerer seg inn i nye unormale celler og utføre ingen av de spesialiserte funksjonene i normale celler. Som kreftceller deler seg og vokse til en større masse, de invaderer omkringliggende vev og hindre friske celler fra å fungere ordentlig. I en hjernesvulst, celler som normalt vil fungere som hjerneceller har, vanligvis på grunn av skadet DNA, sluttet å fungere som normale hjerneceller burde.

Typer

Det er tre hovedtyper av hjernesvulster som oppstår hos voksne: glioma, schwannomer og meningeomer. Alle tre typene kan være enten godartet (massene som ikke invadere andre kroppens vev) eller ondartet (masser av unormale celler som aggressivt spre seg til omkringliggende vev og organer). Gliomer er den vanligste formen for voksen hjernesvulst og inkluderer svulster som oppstår i hjernens støttende gliaceller. Menigiomas er svulster i meningial vevet rundt ryggmargen og hjernen. Schwannomer påvirke kappe cellene dekker hjernens nerveceller.

Symptomer

Hos voksne vil hjernesvulst symptomene varierer avhengig av størrelse, beliggenhet og type av veksten. De vanligste symptomene er alvorlige og hyppige hodepine, tåkesyn, oppkast og kvalme. Andre symptomer er avhengig av den delen av hjernen som påvirker tumor; Disse symptomene kan være unormal utvidelse av en elev, nummenhet eller svakhet på den ene siden av kroppen, plutselige problemer med balanse og koordinasjon, talevansker, dramatiske personlighetsendringer og plutselig innsettende anfall hos en person som har ingen tidligere hatt epileptiske anfall .

Diagnose

Mens noen symptomer alene kan hjelpe leger med en hjernesvulst diagnose, er en hjerneskanning og biopsi vanligvis nødvendig for å fastslå den nøyaktige plasseringen og type svulst stede. CT og MR skanner brukes til å identifisere svulsten størrelse og plassering, mens en spesialisert biopsi, kjent som en stereotaktisk biopsi, er nødvendig for å fastslå svulstens type. I en stereotaktisk biopsi, blir et lite hull boret gjennom skallen, biopsy og en nål brukes for å oppnå en prøve av tumoren.

Behandling

Det er tre hoved behandlingstilbud for voksne med hjernesvulster: kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi. Pasienter som gjennomgår vanligvis en kombinasjon av disse behandlinger, vanligvis begynner med en operasjon for å fjerne så mye av tumoren som mulig, etterfulgt med kjemoterapi eller strålebehandling for å ødelegge eventuelle gjenværende bremse og unormale celler.