Digidexo.com

Nail & Skin Diseases

Spiker og hudsykdommer kan være skjemmende og smertefull. De to kan kobles til hverandre, bevirke begge deler eller separate hendelser. Her er noen spiker og hudsykdommer å se etter hvis du har problemer i disse områdene.

Paronychia

Paronychia er når bakterier, sopp eller virus har kommet inn spikeren folder. Disse spiker folder er en barriere mellom negleplaten og annet vev rundt neglen. Det vil være rødhet, hevelse og smerter i det infiserte området. Ofte funnet på neglene på folk hvis hendene er i vann i lengre perioder av gangen. Det er også svært smittsom også.

Beaus Lines

Beaus Lines er inntrykk og linjer på toppen av neglen. Disse utvikles fra underernæring, sykdom, metabolske forhold og kjemoterapi. Beaus linjer er resultatet av når det er et avbrudd med proteinet som er dannelsen av negleplaten.

Splinter Hemorrhages

Splinter Hemorrhages oppstå når det er blodkar under negl som er skadet fra en skade. Men kan noen medisiner og medisinske forhold også forårsake sykdommen. Det vil være røde eller rødbrune linjer under neglen som ser ut som fliser.

Cherry Anigioma

En Cherry Anigioma ikke er smittsom og det er en godartet svulst av blodkar som har steget opp til overflaten av huden. Disse kan bli behandlet ved electrodesiccation, hvor legen berører tumor med en elektrisk nål for å ødelegge blodkarene. Eller i flytende nitrogen sprøytes på blodkarene for å ødelegge dem.

Lichen planus

Lichen planus er ikke smittsom; men det er ekstremt kløende utslett som ofte oppstår på håndledd, ankler og munn. Det kan finnes hvor som helst og for tiden er det ingen kjent årsak til hvorfor immuncellene angriper hudcellene, forårsaker utslett. Det er også ingen kjent behandling, unntatt Kortison kremer og salver som reduserer irritasjon. Det er ikke permanent, og vanligvis vil forsvinne i ett til to år.

Solar keratose

Solar keratose eller Aktinisk keratose er en forstadier vekst som utvikler seg fra solskader på huden. Det er ikke kreft; men hvis du ikke har det behandles, kan det bli kreft. Det er vanligvis skjellende og grov og huden skadet oppstår år før lesjonen utviklings. Disse lesjonene kan fjernes ved kirurgi eller ved bruk av flytende nitrogen, og fryse dem av.