Digidexo.com

Årsaker til Piriformis syndrom

Årsak One

Piriformis syndrom er en tilstand skapt av klemming av isjiasnerven. Dette skjer i området kjent som "glutealregionen." Normalt avslutter denne nerve under muskelen kalles "piriformis" og over en annen muskel som heter "gemellus." Hvis en av disse musklene strammer eller forkorter, derimot, kan nerven bli fanget, noe som skaper problemet.

Årsak Two

Piriformis syndrom kan også oppstå hvis isjiasnerven er fanget i en annen, separat plassering. Dette er forårsaket av nerven skyve inn i muskelen, og kan forekomme i opp til 10 prosent av personer.

Sammentrekning av piriformis muskelen påvirker nerve og kan føre til smerter i lår og ben områder. Nummenhet og prikking symptomer kan også føre.

Andre årsaker

Piriformis syndrom er ofte feildiagnostisert som en lignende tilstand som kalles "isjias". Mens symptomene er like, de er forårsaket av ulike faktorer. Isjias er forårsaket når lumbal plate presser inn i nerve og er ikke forårsaket av muskelproblemer.

Begge forholdene skaper lignende effekter, som ofte inkluderer smerte og kribling.

Flere ulike alternativer for behandling av piriformis syndrom eksisterer. Disse dreier seg ofte om en terapeutisk massasje, i tillegg til skikkelig strekk. I mer alvorlige tilfeller, kan anti-inflammatorisk medisin brukes til å redusere smerte.