Digidexo.com

Depresjon Rundt jul

Mens klinisk depresjon kan oppstå når som helst og krever profesjonell medisinsk hjelp, det blanding av spenning og stress i julehøytiden få midlertidig depresjon.

Seasonal Depresjon

For noen mennesker, fordi julen kommer på vinteren, de forbinder ferie med depresjon. Værsyke (SAD) fører noen mennesker til å føle seg deprimert i vintermånedene, ifølge Mayo Clinic.

Mat og drikke

Julefeststemte 'tendens til å konsumere for mye sukker, alkohol og fet mat kan føre til metabolske forstyrrelser som kan føre til depresjon, ifølge Depression-guide.com.

Family Issues

Spenningene mellom familiemedlemmer samlet til jul kan gjøre for en deprimerende ferie. Eldre mennesker opplever depresjon når de husker tapte kjære av julene fortid.

Offentlig Trykk

Offentlig press for å nyte jula kan gjøre deprimerte mennesker føler seg utilstrekkelig eller galt hvis de ikke føler for å feire. Vektleggingen av gave å gi kan også trykke ned folk som ikke har råd til å kjøpe gaver.

Mestringsstrategier

Deltakelse i veldedighetsarrangementer, gudstjenester, trening eller andre oppløftende aktiviteter kan bidra til å bekjempe jule depresjon. Lysterapi kan hjelpe de med værsyke.