Digidexo.com

Egglederne Treatment

Egglederne Treatment


Egglederne er de to rør i kvinnelige pattedyr som er avgjørende for eggløsning og befruktning å skje. Under eggløsning og befruktning, rørene transportere en kvinnelig egg fra eggstokken til livmoren.

Blokkeringer

Egglederne kan blokkeres. Blokkeringer kan oppstå på grunn av skadet eller infisert flimmerhårene (små hår-lignende strukturer som bidrar til å flytte egg gjennom egglederne), underlivsinfeksjoner, tidligere operasjoner i nedre del av magen, endometriose eller sammenvoksninger eller misdannelser i livmoren.

Infertilitet

Ifølge Advanced Fertility Center of Chicago, egglederrelatert ufruktbarhet står for 20 prosent til 25 prosent av alle ufruktbarhet tilfeller.

Diagnose

Egglederen blokkeringer kan diagnostiseres ved hjelp av en spesiell x-ray maskin som kalles en hysterosalpingografi, eller gjennom en sonohysterography. En sonohysterography er en prosedyre hvor en saltoppløsning er injisert inn i livmoren. Hvis løsningen flyter fritt gjennom egglederne, er de ikke blokkert.

Behandling

Behandlingen innebærer tubal kirurgi for å fjerne hindringer eller reparere skader. Alternative behandlinger innebærer massasje, yoga, urter og optimal ernæring.

Betraktninger

In vitro-fertilisering (IVF) er en ufruktbarhet behandling alternativet som omgår egglederne. IVF innebærer å hente en kvinnes egg, gjødsling dem utenfor kroppen hennes og deretter overføre embryo til livmoren.