Digidexo.com

Hodelus behandling hos barn

Hodelus er vingeløse insekter som liker å leve i håret. Disse parasittiske insekter lever av små mengder blod og kan raskt spre seg fra person til person. Tre stadier av lus kan bli funnet i håret - nits, nymfer og voksne. Skall er lus egg, nymfer er nylig født lus, og voksne er fullvoksne lus. Dersom barn er infisert med lus, vil de lage riper i hodebunnen ofte. Dette kan forårsake rødhet og irritasjon.

Deteksjon og behandling

Hvis du mistenker at barnet ditt har lus, nøye undersøke håret og hodebunnen. Nits, den enkleste lus oppdage, ser ut som flass. I motsetning til flass, kan de ikke fjernes ved å bruke kost eller riste dem av. Nymfer og voksne er vanskeligere å se i barnets hår. Voksne er omtrent på størrelse med et sesamfrø og vises tan eller grå-hvit. Nymfer er enda tinier. Nymfer og voksne bevege seg raskt og kan lett unnslippe fingrene.

For å utføre en lus sjekk på barnet ditt, del håret hans i små seksjoner og undersøke både hodebunnen og hårstrå. Se på områdene bak ørene, nær halsen og på hodebunnen. Dette er vanlige steder lus og luseegg liker å skjule. Hvis du fortsatt er usikker på om barnet ditt har lus, kontakt med familien din lege, helsesøster eller helsestasjon for videre assistanse.

Initial Treatment

Hodelus infestation er behandlet gjennom enten resept eller over-the-counter medisiner. Denne medisinen kan kjøpes i form av sjampo, krem ​​skyll eller lotion. Først må barnet fjerne henne klær. Deretter følger du instruksjonene på medisinen du har valgt. Legemidlet må brukes på riktig måte for å være effektive. Barn med langt hår kan kreve to flasker med medisiner. Etter behandling, kan barnet ditt ta på rene klær. Du bør ikke tillate ham å vaske håret før to dager etter behandling. Medisiner for å drepe lus bør aldri brukes på et barn 2 år eller yngre. I stedet foreldre må fjerne lus og luseegg ved hjelp av en fin-tann kam.

Fjerne lus med en kam

Selv etter behandling av barnet ditt med lus medisiner, kan det likevel være nødvendig for deg å bruke en fin-tann kam for å fjerne lus og luseegg fra barnets hår. Dette er fordi lus kan noen ganger være motstandsdyktig mot medisinering. Når du fjerner lus med en kam, først våt barnets hår slik at det er lettere å fjerne insekter. Vann midlertidig hemmer bevegelsen av lus. Fortsett denne prosessen hver tredje dag i to uker etter at den siste døde lus har blitt bemerket.

Sengetøy og klær

Samle sengetøy og klær barnet bruker for å eliminere lus fra disse elementene. Første vask sengetøy og klær i varmt vann syklus i vaskemaskinen. Etter vask, plassere elementene i tørketrommel i 20 minutter. Sende elementer som ikke er vaskbar til renseri. Et annet alternativ for ting som aldri kan vaskes, er å forsegle dem i en plastpose i to uker. Suge børster og kammer i en time i alkohol eller vaske dem med såpe og varmt vann. Til slutt, grundig støvsuge møbler og tepper.