Digidexo.com

Hvordan er Tuberkulose overføres?

Tuberkulose

Tuberkulose er ansett som en infeksjonssykdom forårsaket av bakterien mest kjent som Mycobacterium tuberculosis. Den er i det vesentlige overføres fra en person til det neste gjennom et nesten umerkelig tåke av vann som avgis fra munningen. Denne utslipp kan skje når noen som er infisert med bakterier nyser eller hoster, spytter eller snakker og selv ler eller hvisker. Men dette betyr ikke at du vil automatisk bli infisert med bakterier når du er i umiddelbar nærhet til en person med denne sykdommen; det bare setter deg i større fare.

Transmission

Når noen blir utsatt for bakterier fra en annen person, kroppen din, eller i det minste ditt immunforsvar, vil enten vellykket "bekjempe" bakteriene, ifølge Mayo Clinic, eller bli smittet med sykdommen. Det er så enkelt som det. Hvis du blir infisert, kan det lå sovende i flere år, eller det kan bli aktive og smittsom. Det er egentlig avhengig av personen og hans immunsystem hvordan han påvirkes av bakterier. Likevel bør det også nevnes at de fleste som blir smittet med tuberkulose gjør det ikke av noen tilfeldig person på gaten, men fra noen han er med på en dag-til-dag basis, som en ektefelle, foreldre eller kollega.

Behandling

Avhengig av hvilken type tuberkulose, det være seg latent eller aktiv, vil legen uunngåelig foreskrive noen form for behandling for å "drepe" bakteriene. Med latent tuberkulose, vil du etter all sannsynlighet begynne en resept av isoniazid, som i hovedsak dreper bakteriene. For de personer med aktiv tuberkulose, vil de begynne på et kurs for behandling som ikke bare består av isoniazid, men også rifampicin, etambutol og pyrazinamid. Årsaken til det økte antallet medikamenter skyldes i stor grad smittsom natur tilstanden, og litt mer aggressiv tilnærming til behandling vil være nødvendig.