Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Spedalskhet

Hvordan diagnostisere Spedalskhet


Spedalskhet, også kjent som Hansens sykdom, er en infeksjon forårsaket av bakterien Mycobacterium leprae. Det kan påvirke nerver og hud i ekstremiteter og slimhinnen i nesen. Det vanligvis smitter ved langvarig kontakt med en smittet person. Men bare 5 prosent av de som er utsatt noen gang utvikle spedalskhet. Følgende trinn viser hvordan å diagnostisere et tilfelle av spedalskhet.

Hvordan diagnostisere Spedalskhet

Forvent spedalskhet å utvikle seg svært sakte. Symptomer vanligvis ikke vises i minst ett år etter infeksjon med 5 til 7 år å være gjennomsnittet.

Observer første symptomene på en karakteristisk utslett med humper. Spedalskhet kan også forårsake nummenhet i hud og svakhet i muskler på grunn av infeksjon av disse områdene. Spedalskhet er klassifisert i følgende typer basert på antall og type hud flekker: borderline, lepromatous og tuberculoid.

Se et utslett som består av noen få flate, hvite områder for å identifisere tuberculoid spedalskhet. Lepromatous spedalskhet er preget av små humper eller opphøyde utslett av varierende størrelse og form. Borderline spedalskhet aksjer kjennetegn ved de to andre typene.

Legg merke til de mest alvorlige symptomene på spedalskhet. Dette er en forverring av følesansen i ekstremiteter og kan til slutt føre til tap av fingre og tær på grunn av manglende evne til å føle seg skader.

Bekreft diagnosen spedalskhet ved mikroskopisk undersøkelse av infiserte huden vev. Kulturer og blodprøver er ikke nyttig fordi Mycobacterium ikke vokser i laboratoriet.