Digidexo.com

Effekter av alkohol

Det er et ordtak om alkoholforbruk: ". Alt med måte" Drikking påvirker alle organer i kroppen din. Når forbrukes, alkohol kommer inn i blodet, og begynner å påvirke funksjoner i kroppen.

Kortsiktige effekter

Virkningene av alkohol på en person som er avhengig av den mengde som forbrukes, størrelse, vekt og, i noen tilfeller, alder. Kortsiktige effekter inkluderer lavere hemming, svekket dømmekraft, tap av koordinering og uklar tale. En person som jevnlig bruker alkohol ofte har mindre kontroll over sine følelser, så vel.
Etter alkohol slites av, drikker ofte oppleve det som oftest referert til som en bakrus. Personen klager over hodepine, kvalme, dehydrering og utmattelse.

Langtidseffekter

Den mest betydelige langsiktige effekten av alkoholbruk er avhengighet. Noen som drikker tungt og blir avhengige vil ha en hard tid å slutte, og har en større sjanse for å lide langsiktige symptomer og helsemessige forhold.

Sykdom

Skrumplever kan være en svært alvorlig resultat av tung drikking. Leveren er nødvendig for å forbrenne alkohol, og skrumplever fører til at leveren til å forverres. Arrvev erstatter det friske vev og hindrer blodstrømmen gjennom leveren. Alkohol dreper også leverceller og hindrer leveren fra å vokse nye celler.
Langsiktig tung drikking resulterer også i kreft. Ifølge studier, øker alkohol risikoen for kreft i munn, svelg og spiserør. Betydelig alkoholkonsum øker også sjansene for å utvikle hjertesykdom. Som tidligere nevnt, når forbrukes, alkohol direkte inn i blodstrømmen, som går gjennom hjertet. Forskning viser at dette fører til hjertesykdommer, deriblant utvidelse av hjertet, noe som reduserer hjertets evne til å pumpe blod.

Effekter på hjernen

Alkohol har mange langvarig og selv ødeleggende virkninger på hjernen. Tung drikking har vært knyttet til symptomer fra mindre "slips" minne til betydelige lammelser. Det har også en negativ innvirkning på hjernens funksjon etter at alkoholen har slitt av. Forskning viser de skadelige virkningene av alkohol på hjernen er mest betydningsfulle i frontallappen, som gir oss muligheten for komplisert tanke.

Effekter på ernæring

Stordrikkere tendens til å bli underernært. Moderate drikkere har som regel en økt appetitt ved inntak av alkohol. Men studier viser stordrikkere har en redusert appetitt, forårsaker dem til å spise mindre.
Alkohol øker tom-kaloriinntaket som fett og sukker. Langvarig bruk av alkohol hindrer kroppen riktig metabolizing næringsstoffer. Dette fører til problemer med fordøyelsen.