Digidexo.com

Kina Food Guide Pyramid

Kina Food Guide Pyramid


Tradisjonell kinesisk ernæring har blitt "lost in translation", ifølge Revolution Health. Americanized versjoner av kinesiske dietter er fetere og saltere enn de som er laget i Kina. Den kinesiske maten pyramide guide søker å gjenopprette sunne matvaner gjennom harmoni og balanse.

Fan og T'sai

De gamle kinesiske prinsipper for balanse showet som måltidet er delt inn i halv korn valg og en halv frukt, grønnsaker og proteiner, melder Revolution Health. Chinavoc råder at kinesiske kokker skape en harmonisk blanding av teksturer, smaker og farger.

Korn

Den sørøstlige Michigan Dietetic Association (semda) gir en kinesisk mat pyramide grafisk ligner på det kjente USDA pyramide. Korn inneholder ris, nudler, oval korn, lang korn og ris hvete boller.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er en viktig aspekt til feng shui balanse av den kinesiske kostholdet. Meloner, epler, appelsiner og asiatiske pærer utgjør 3:58 daglige frukt valg. Grønnsaker som limabønner, snittebønner, brokkoli, bok choy, soyabønnespirer, minimais, koriander, blomkål og bambusskudd kombinere med kjøtt for mange tradisjonelle kinesiske kombinasjon retter. Pyramiden anbefaler 04:57 porsjoner grønnsaker.

Melker og kjøtt

Ifølge semda, melk, fløte, smør og ost er ikke en vanlig del av en kinesisk diett. Flertallet av de to til tre daglige porsjoner protein kommer fra fisk, svinekjøtt, krabbe, muslinger, blekksprut, tofu, kylling, ål, biff og and.

Fett, oljer og søtsaker

Spise sukker, eddik, ris vin, soyasaus, sesamolje, salt og sort pepper sparsomt.