Digidexo.com

Hva skjer hvis du ikke spiser mellom måltidene?

Hva skjer hvis du ikke spiser mellom måltidene?


Å spise mellom måltidene, også kalt snacking, er en praksis som har både talsmenn og kritikere blant vekttap fagfolk og ernæringsmessige rådgivere. Mens det er åpenbart at å spise mellom måltidene legger ekstra kalorier til ditt daglige kaloriinntak, kan fordelene ved å forsyne deg kroppen med en mer konstant flyt av energi faktisk hjelpe deg å balansere insulin og blodsukkernivået og hjelpe stoffskiftet å fungere optimalt.

Hva Snacking gjør for deg

Å spise mellom måltidene kan hjelpe deg med vekt kontroll, bedre humør og mer energi og med gi deg mer næring i løpet av dagen, ifølge CNNhealth. Disse fordelene kommer fra det faktum at når kroppen din har en konstant tilførsel av energi i form av kalorier, insulin og blodsukkernivået holde seg stabilt og du unngår energitømming og påfølgende blodsukkeret dråper som kommer med sult.

Hva skjer hvis du ikke snack

De som går for lang tid uten å spise mellom måltidene kan ikke bare ha perioder med lav energi på grunn av lavt blodsukker, men kan også sette på uønsket vekt og påvirke deres helse på andre måter. Ifølge en gjennomgang publisert i 2007 av European Food Information Council, snacking og selv nibbling mellom måltidene har vært knyttet til faktiske fordeler i kroppsvekt kontroll og kolesterolnivået vedlikehold. Gjennomgangen uttalt at effekten av å spise seks ganger om dagen i motsetning til to ganger resulterte i en 10 til 20 prosent reduksjon i risikoen for hjertesykdom.

Hva å snack på

Hva du spiser mellom måltidene er faktisk mer viktig enn om du snack i det hele tatt, ifølge både CNNhealth artikkel og anmeldelse av EUFIC. Stivelsesholdige og sukkerholdige matvarer kan faktisk føre til insulin og blodsukker pigger og påfølgende energi og stemninger nivået synker mens ernæringsmessig rik mat, som frukt, nøtter og grønnsaker kan gi vedvarende energi og lagt daglige næringsstoffer.

Mulige negative effektene av å spise mellom måltidene

Ifølge anmeldelsen av EUFIC, er hyppige spise mellom måltidene best egnet for svært aktive mennesker som har store kaloriinntak behov, som idrettsutøvere. De som fører en stillesittende livsstil risiko forbruker enda mer kalorier enn de trenger og påvirke kroppsfett og vekt. Risikoen for å spise med økt frekvens på tannhelse er også et tema for uenighet, som det er kjent at syrer i mange matvarer bidrar til tannråte.