Digidexo.com

Hvordan man skal beregne kalorier i mat

Hvordan man skal beregne kalorier i mat


Den kalorier i maten kommer fra mange kilder som proteiner, karbohydrater og fett. Telle kalorier kan være utfordrende fordi beregningen av proteiner, karbohydrater og fett i en bestemt mat krever forskning. Proteiner og karbohydrater har tre kalorier per gram, mens fett har ni kalorier per gram. Dette avviket er grunnen til at ikke alle retter - selv de som ser ut til å være av samme størrelse - ikke har samme kalori teller.

Hvordan man skal beregne kalorier i mat

•  Kjøp en kaloriteller og veie mat. Ved å plassere dine matvarer på en skala og veier ut deler kan du være sikker på at du er svært nær den faktiske mengden kalorier i et bestemt element.

Ta hensyn til servering størrelse merket på pakkene og containere. For eksempel, er en boks med cola ikke bare en servering. Det er faktisk mer enn to porsjoner i hver boks.

Stol på mat gruppe estimater for kjøtt og produsere. Mat gruppe estimat benyttes for korn, frukt, grønnsaker og kjøtt. Disse elementene er vanligvis ikke nødvendig å liste kaloriinnholdet.

Forstå forskjellen mellom friske og tomme kalorier. Tomme kalorier er de matvarer som bare fylle deg opp uten å gi noen næringsverdi. Sunne kalorier gi deg ernæring samt fylle deg opp. Unngå tomme kalorier, slik som junk food, vil hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt.

Hint

  • Det er alltid bedre å overvurdere kalorier enn å undervurdere.
  • For god kaloriinntaket, unngå junk mat og fokus på frukt og grønnsaker
  • Ikke spiser nok kalorier eller spise for mange kalorier vil føre til betydelige helseproblemer.