Digidexo.com

Hva er årsakene til mellomøret Bone Thickening?

Hva er årsakene til mellomøret Bone Thickening?


Mellomøret har tre bein kalt incus, Malleus og stigbøylen. Lyd forårsaker vibrasjoner i hvert ben når den berører den neste i formasjonen, og videresender den til det indre øret. Når den når det indre øret, har lyden økt syv ganger større enn det var opprinnelig. Øret bein er de minste bein i kroppen. Fortykkelse av disse beina kan føre dem til ikke å vibrere, noe som resulterer i otosklerose.

Årsaker

Forskning har unnlatt å gi noen konkret årsak til otosklerose. Det antas å være arvelige, og kan være et resultat av en defekt gen. En sjanse for å pådra seg sykdommen gjennom en av foreldrene er 25 prosent. Hvis begge foreldrene har tilstanden det dobler risikoen. Tilstanden er den viktigste årsaken til døvhet blant unge voksne.

Ti prosent av USAs befolkning er berørt. Otosklerose påvirker kaukasiere og mennesker av asiatisk anstendig mer enn andre raser. Kvinner har en tendens til å ha sykdommen mer enn menn. Muligheten for hormonelle endringer under graviditet kan utløse sykdommen. Ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders bevisene tyder på at virusinfeksjoner som meslinger kan forårsake sykdommen.

Den amerikanske Hearing Research Foundation rapporterte i 2002 at en autoimmun forbindelse ble funnet i en familie som led av tilstanden. En mutasjon var til stede i et gen for kollagen.

Hørselstap

Otosklerose utvikler seg langsomt og kan føre til total døvhet siden det påvirker begge ørene. Den langsomme progresjon kan føre til at noen mennesker til å utsette behandlingen, ikke innser at hørselstap er gradvis finner sted. Bein i mellomøret bli mer herdet, å miste fleksibilitet og forårsaker bein vibrasjoner til å bli svak og ineffektiv.

Hørselstap kan starte så tidlig som 15 år, men kan forekomme så sent som 45 år Svimmelhet eller en ubalansert følelse kan forekomme. Tinnitus, en ringing i øret, er til stede i omtrent 75 prosent av personer med otosklerose.

Diagnose og behandling

En hørselstest kan avsløre hvor mye tap hørsel har oppstått, men det er ulike årsaker til hørselstap. En mikroskopisk undersøkelse av den midtre og indre øret i et sykehus, kan være nødvendig for å bestemme den egentlige årsaken.

Hvis tilstanden ikke har kommet til cochlea som ligger ved siden av de tre midterste øre bein, kan en bærbar høreapparat gjenopprette noen hørselsfunksjon. I noen tilfeller en stapedectomy kan være nødvendig å gjenopprette hørselstap. Det innebærer å fjerne stigbøylen og erstatte den med en protese.