Digidexo.com

Matvarer som hjelper med jern absorpsjon

Matvarer som hjelper med jern absorpsjon


Jern er et kosttilskudd mineral avgjørende for ulike kroppsfunksjoner. Viktigst, jern deltar i transporten av oksygen i blodet. Immunsystemet er også avhengig av en tilstrekkelig mengde jern, som gjør etableringen av myoglobin, som hjelper lagre oksygen i muskelvev. Jernmangel kan føre til tretthet, svakhet og håravfall. Imidlertid kan mindre jernmangel forebygges eller korrigeres ved å spise mat rik på jern.

Det er to typer av jern: heme og ikke-heme jern. Kroppen absorberer mer heme jern enn nonheme jern. Likevel, når det spises sammen, heme jern forbedrer kroppens opptak av nonheme jern.

Kylling og svinekjøtt Liver

Kylling og svinelever er høy i heme jern, som er lettere å absorbere av kroppen enn nonheme jern. En unse av kyllinglever inneholder 14 prosent av en persons daglige jern krav, som er 8 mg for menn og 18 mg for kvinner. Svinelever inneholder 34 mg per fire-unse servering.

Muslinger og østers

Muslinger og østers er også høy i heme jern. Bare tre gram av muslinger gi 23,8 mg jern. Muslinger er også en god kilde til kalium og vitamin B12. Tre gram av østers inneholder 10,2 mg jern, og er også en god kilde for vitamin B12.

Beef

Biff er rik på heme jern. Omtrent 25 prosent av jern i biff absorberes av kroppen. Beef også forbedrer absorpsjonen av ikke-heme jern når de kombineres i samme måltid. Det høyeste beløpet av jern per porsjon er funnet i biff leveren; bare tre gram inneholder 7,5 mg. Tre gram kjøttdeig inneholder tre mg jern. Tre gram av oksestek, på den annen side, inneholder bare 1,8 mg jern.

Vitamin C

Av seg selv, betyr Vitamin C har ikke kroppen noen ekstra kosttilskudd jern. Imidlertid er vitamin C en viktig non-heme jern enhancer, øker kroppens opptak av ikke-heme jern. En studie fra 2009 utført av Fidler funnet at å legge bare 63 mg vitamin C til en ikke-heme jern rik måltid resulterte i en 2,9 ganger økning i jern absorpsjon.