Digidexo.com

Hva er farene ved avhengighet til Pain Killers?

Reseptbelagte smertestillende er ofte en nødvendig del av behandlingen etter kirurgi eller skade. Men når den ikke brukes riktig, kan de bli veldig farlige stoffer. Besittelse og bruk av disse smertestillende uten en skikkelig resept er ikke bare ulovlig, kan det også føre til en avhengighet som er like livstruende og vanskelig å bryte som en avhengighet til annen ulovlig narkotisk stoff.

Tilbaketrekking

Enkelte populære smertestillende kan bli addicting skremmende fort. De virker ved å hindre hjernen fra utskiller visse kjemikalier for å blokkere smerten de behandler. Denne følelsen blir nesten euforisk, og snart kroppen føles det kan ikke fungere uten denne effekten. Det er på grunn av dette at smertestillende avhengighet er så farlig og vanskelig å bryte. I noen av de mer kraftige legemidler kan farlige abstinenssymptomer begynne å skje i så lite som seks timer fra siste dose. Tilbaketrekkingen er smertefullt, og kan inkludere muskelkramper, frysninger, oppkast og panikkanfall. Videre, hvis bruken av smertestillende er for stor, brå oppbremsing - ofte referert til som "går cold turkey" - kan føre til anfall og hjerteskader, som er like farlig som fortsatte avhengighet.

Effekter på kroppen

Smertestillende er ekstremt kraftige stoffer og som sådan er ikke ment å bli tatt i store mengder. På grunn av dette, kan en avhengighet til dem raskt føre til negative bivirkninger som ikke ville bli sett ved normal bruk. Hjertebank og langsommere pust er raske til å skje. På egenhånd disse er ekstremt farlige forhold, men når det blandes med de ekstra, mer tradisjonelle bivirkninger som kvalme og depresjon resultatene kan være dødelig. Ofte smertestillende narkomane vil skli inn i en koma eller til og med dø uten forvarsel.

Paracetamol Overdose

En av de primære bestanddeler av reseptbelagte smertestillende er den kjemiske acetaminofen. Dette er den samme smertereduserende middel som finnes i vanlige over-the-counter smertelindring medisinering. Men i resept-nivå smertestillende er det til stede i ekstremt store mengder sammen med andre smerte lammende kjemikalier. Paracetamol i de mengder som finnes i smertestillende er ikke ment for tung forbruk. For mye av det kan forårsake uopprettelig leverskade som kan føre til døden i løpet av dager. Andre resultater fra paracetamol overdose inkluderer kramper, gulsott og alvorlig innvendig smerte.