Digidexo.com

Om alkoholrelaterte Demens

Alkoholrelatert demens kan plage folk som bruker et høyt volum av alkohol på en jevnlig basis, noe som resulterer i hjerneskade. Alkohol kan være en direkte årsak til demens ved å opptre som en nervegift som påvirker sentralnervesystemet, eller det kan være en indirekte årsak ved å bidra til feilernæring og vitaminmangel.

Betydning

Overdreven alkoholbruk kan utløse nevrologisk lidelse kjent som demens ved å påvirke hjernens evne til å utføre mentale oppgaver som læring, huske og tenke.

Typer

Det finnes ulike former for alkoholrelatert demens, de vanligste er Wernicke-Korsakoff syndrom. Dette er en konsekvens av en tiamin mangel direkte knyttet til alkoholmisbruk.

Betraktninger

Når overdrevet alkoholforbruk forårsaker skader på leveren og vitamin-mangel, kan det til slutt føre til krymping og hjerneskader.

Misforståelse

Alkohol er ikke alltid er skadelig for kroppen. Moderate nivåer av inntak kan ha en positiv effekt på grunn av antioksidanter som finnes i noen alkoholholdige drikkevarer.

Forebygging / løsning

Den eneste måten å unngå alkoholrelatert demens, er å begrense inntaket av alkoholholdige drikkevarer. Tilstanden kan bli reversert, i noen tilfeller, hvis drikkevann er stoppet, vitaminmangel avhjelpes og en sunn diett blir opprettholdt.