Digidexo.com

Øvelser for Perifer nevropati

Uttrykket "perifer nevropati" refererer til en rekke forstyrrelser som påvirker det perifere nervesystemet. Berørte enkeltpersoner ofte rapporterer føler prikking eller nummenhet i hender og føtter, smerter og muskelsvakhet i sine lemmer, og en generell følelse av tretthet. Mange helsepersonell tror trening kan stoppe eller bremse utviklingen av perifer neuropati ved å forbedre blodsirkulasjonen og styrke i det skadede vevet.

Fleksibilitet

Selv de som føler seg litt ute av form kan ta skritt for å forbedre sin fysiske tilstand ved å delta i et program for mild strekking. Utvide musklene berørt av perifer nevropati øker blodsirkulasjonen til det berørte området, øke muskel mobilitet og funksjon. Nybegynner-nivå kampsport programmer som tai chi eller yoga er lett tilgjengelig på de fleste lokale helsestasjoner, eller du kan enkelt kjøpe instruksjons økter på DVD for hjemmebruk. Begge praksis strekke og styrke musklene i kroppen, øke omfanget av bevegelse og å fremme god helse og samtidig redusere stresset med svært liten risiko for ytterligere skade.

Styrke

Styrketrening, for eksempel vektløfting, stretching band, eller utfører øvelser som push-ups og knebøy kan hjelpe de med perifer neuropati. Ved å bruke motstanden av muskelsammentrekninger, ikke bare denne typen trening øker muskeltonus, men senker oppfattes svakhet av et gitt område, reduserer følelsen av prikking, og løfter den totale energinivået til utøveren. Begynn med en lett oppnåelig antall repetisjoner (eksempel 10) to til tre ganger i uken, og gradvis øke enten vekt eller tilbakefall, målet muskelgruppe overbelastning for å øke styrken på området.

Aerobics

Mange mennesker med perifer neuropati favør vann aerobic eller svømming, da de gir en sunn treningsøkt mens du holder vekten av sine føtter. For den største fordelen, treffer bassenget i 30 minutter 3-5 ganger per uke. Hvis det ikke er basseng i nærheten, dra til treningsstudioet på leting etter en romaskin, trimsykkel, eller luft walker / ski maskin. De reduserer eller fjerner trykket fra føttene samtidig forbedre din generelle fysiske tilstand. Hvis du vil også gjerne gå ned i vekt mens du får deg i form, kan du øke din aerobe aktiviteten til 45 til 60 minutter daglig og følge et fornuftig kosthold.

Advarsel

Alltid konsultere din primære helsepersonell før du starter en ny øvelse rutine, eller trene under tett oppfølging av en fysioterapeut for å unngå å forverre tilstanden din, i stedet for å forbedre den.